Lidia Buble, condamnată definitiv după ce a mituit doi polițiști

Lidia Buble a fost condamnată definitiv, vineri, de magistrații de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) la un an închisoare cu suspendare și 3 luni de muncă în folosul comunitații după ce, în februarie 2021, a mituit doi poliţişti de la Poliția Rutieră pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest.

Curtea de Apel a respins ca nefondat apelul depus de procurorii DIICOT, fiind menţinută pedeapsa decisă de Tribunalul Bucureşti în noiembrie 2022. Magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind și un termen de încercare de 2 ani. Lidia Buble va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială (DGASPC) Sector 1 Bucureşti, pentru 90 de zile.

Constantin Marius Miulescu, unul dintre polițiștii mituiți de artistă care și-a recunoscut vinovăția, a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an. Mai mult, i-a fost confiscată și suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble. Pentru ceilalți doi inculpaţi, o femeie poliţist şi un prieten al Lidiei Buble, instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat.

Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble că i-a mituit pe cei doi agenţi de la Rutieră. În noaptea de 15 februarie 2021, cântăreața și-a sunat un prieten și i-a cerut sfatul referitor la suma pe care urma să o dea poliţiştilor, însă amicul ei era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, având telefonul pus sub supraveghere.

Sursa foto: instagram