Romanca despre care vorbeste toata America – FOTO

Romanca Lidia Simon a castigat, astazi, Maratonul de la Boston, la un an de la atentatul terorist care a marcat editia precedenta a maratonului, cand trei persoane au murit si alte 264 au fost fost ranite, 12 fiind supuse unor interventii de amputari de membre.

Lidia Simon a castigat Maratonul de la Boston la categoria de varsta 40+, la cursa care a comemorat un an de la tragedia de la maratonul precedent, transmite sport.ro. Lidia Simon, in varsta de 40 de ani, a concurat ca reprezentant al Statelor Unite. Nu mai putin de 36.000 de participanti au luat startul la maraton.

Vezi cum decurg cercetarile in dosarul atentatului terorist de la Boston

Maratonul de la Boston, un eveniment extrem de popular care atrage mii de spectatori pentru a incuraja participantii, a fost marcat in urma cu un an de o tragedie. Doua bombe artizanale amplasate in oale sub presiune au explodat aproape simultan in apropierea liniei de sosire, cu putin timp inainte de ora 15.00 (18.00 ora Romaniei), provocand moartea a trei spectatori, intre care un baietel in varsta de opt ani, si ranind 264 de persoane, dintre care aproximativ 12 au suferit ulterior amputari de membre. 

Citeste si: Doliu la Casa Alba in familia lui Barack Obama

Dispozitivele explozibile, ascunse in ruscacuri, au fost detonate de doi frati musulmani de origine cecena care locuiau in Boston. Cel mai mare dintre ei, Tamerlan Tarnaev, in varsta de 26 de ani, a fost ucis la 19 aprilie, dupa o cursa de urmarire cu politia, iar fratele sau mai mic, Djohar, in varsta de 20 de ani, a fost arestat cateva ore mai tarziu.

“Guvernul american ucide civilii nostri nevinovati. Nu pot suporta sa vad acest rau ramas nepedepsit. Noi, musulmanii, suntem un singur corp, faceti rau unuia, ne faceti rau tuturor”, a scris pe barca in care a fost gasit.

Procesul sau va incepe la 3 noiembrie. El este inculpat in principal pentru folosirea unei arme de distrugere in masa care a provocat moartea si atentat in spatiul public. Risca pedeapsa cu moartea.

Maratonul din Boston, care este cel mai vechi din lume, are loc in fiecare an in timpul “zilei patriotilor”, o zi de sarbatoare. In acest an va avea loc la 21 aprilie.

Numarul autorizat de participanti a crescut la 36.000 fata de 27.000 in ultimii ani, motiv pentru care startul se va face in patru valuri, fata de trei anterior.

Sursa foto: CNN, Yahoo News