Liga 1. CSU Craiova vs FCSB 0-1 (0-0) / Muică, i-au stricat debutul lui Pițurcă! Video rezumat + Declarații

CSU Craiova și FCSB se întâlnesc duminică, de la ora 21.00, în derby-ul etapei cu numărul 9 din Liga 1. Meciurile directe disputate în 2019 între cele două formații au generat mereu spectacol. FCSB s-a impus de fiecare dată, 3-2, 3-2 și 2-0

Update 2: Juvhel Tsoumou (28 de ani, atacant) a decis meciul dintre FCSB și CS Universitatea Craiova, scor 1-0. „In capul meu a fost să înscriu și să-mi ajut echipa, cred că am făcut un meci bun în această seară. Steaua e cea mai mare echipă din România. N-a fost o problemă să vin în probe, oricine ar fi acceptat această oportunitate. Ei mi-au dat încredere, iar eu i-am răsplătit pe teren. Nu m-am gândit la bani în primul rând. Mi-am amintit de Germania după atmosfera din seara asta, care reprezintă încă un argument pentru jucători să joace bine”, a spus Tsoumou la TV Digi Sport.

Gigi Becali, finanțatorul celor de la FCSB, a comentat victoria reușită de echipa sa în deplasare cu CS Universitatea Craiova.  „Ce să mai vorbesc? Zero șuturi pe poartă, nu au trecut de centrul terenului în prima repriză. Asta e tot ce vreau să spun. N-au avut niciun șut pe poartă tot meciul, jucătorii lor n-au trecut de jumătatea terenului. S-a jucat ca pe vremuri, toți la o singură poartă!”, a declarat Gigi Becali pentru GSP.ro.

Gigi Becali a reclamat și faza controversată din prima repriză, în care Istvan Kovacs nu a dictat penalty la contactul dintre Kelic și Florinel Coman. „Am avut penalty clar la Coman”, a spus finanțatorul vicecampioanei.

Victor Pițurcă (63 de ani), antrenorul Craiovei, a vorbit după eșecul împotriva celor de la FCSB. „Multe concluzii nu mai sunt de tras. A fost un joc de luptă, ne-am intrat mai greu în ritm. În prima repriză n-am avut mari realizări, în afară de ocazia lui Cicâldău.

În a doua repriză am controlat mai bine jocul, dar degeaba. Ce contează că am fost mai periculoși? Mai rău decât atât nu se putea. E un război lung și vom încerca să câștigăm meciul viitor. Ne lipsesc acuratețea și circulația mingii”, a spus Pițurcă la TV Digi Sport.

Pițurcă a explicat și motivul pentru care l-a înlocuit în minutul 18 pe Luis Nițu (18 ani) cu Cristian Bărbuț: „Puștiul a fost puțin emotiv și începuse deja să se sufoce. De asemenea, credeam foarte mult în Bărbuț, care s-a pregătit foarte bine în ultimele săptămâni”, a mai spus acesta.

„Nu sunt supărat pe Pigliacelli, i-a sărit mingea. Se putea întâmpla oricui. Nu mi-a plăcut că fundașii n-au urmărit. Atacantul a urmărit, iar noi ne-am oprit. E normal ca FCSB să intre în play-off, ei dispun de un lot bun”, a conchis Pițurcă.

Narcis Răducan, directorul sportiv al celor de la FCSB, a trasat concluziile derby-ului cu CS Universitatea Craiova. „E o victorie mare pentru noi având în vedere ce început de sezon am avut. Victoria le va dă încredere băieților, care au demonstrat încă din primul minut că vor să câștige. Am fost dezavantajați de gazon, avem jucători tehnici, care și-ar fi dorit un teren mai bun. Sperăm ca pe viitor să se refacă această problemă.

Ne așteptam la un pressing avansat al celor de la Craiova, iar noi avem jucători buni de contraatac. Am încercat foarte mult să profităm de spațiile lăsate, mă bucur mult că a înscris Tsoumou. Va avea o încredere mai mare de acum încolo după acest gol. Vintilă a adus un echilibru din punct de vedere fizic, echipa nu mai are probleme în a susține efortul fizic al unui joc”, a declarat Narcis Răducan, la emisiunea GSP Live. 

Andrei Ivan (22 de ani, atacant) a vorbit după Craiova – FCSB 0-1. „În seara asta au avut un singur șut pe poartă și au câștigat. Nici noi n-am avut, dar ocaziile mai mari ale noastre au fost. A fost mai mult un joc tactic și s-a jucat mult pe contraatac”, a spus Ivan la TV Digi Sport.

Ivan a vorbit și despre faza din minutul 57, la scorul de 0-0, când a căzut în careul vicecampioanei României la un duel cu Iulian Cristea. „I-am luat fața lui Cristea și mi-a dat peste picioare. A fost penalty. Mie mi s-a spus că n-a văzut tușierul”, a mai spus Andrei Ivan.

Bogdan Argeș Vintilă, antrenorul FCSB-ului, a analizat victoria reușită de jucătorii săi pe terenul Craiovei, scor 1-0. Tehnicianul roș-albaștrilor se felicită că a reușit să-l blocheze pe Victor Pițurcă la debutul acestuia pe banca oltenilor.

„Băieții meritau această victorie, nu aveam cum să ieșim cu alt rezultat de pe teren. Pur și simplu am blocat Craiova pe tot parcursul jocului, nu i-am dat situații de a marca, n-au avut niciun șut pe poartă. Mă bucur că am reușit să luăm 3 puncte contra unei echipe bune și am redus-o la tăcere cu jocul nostru.

Terenul nu ne-a ajutat prea mult, noi am vrut să pasăm. Îmi felicit jucătorii pentru ceea ce am făcut pe teren, este victoria lor. E o victorie muncită. Mă bucur foarte mult pentru ei, pentru că merită mult mai mult. Am citit jocul Craiovei, chiar dacă a fost un antrenor nou, eu am jucători mai buni decât Victor Pițurcă. Încerc să răzbat și eu în această lume”, a spus Vintilă, la Look Sport.

Update 1: FCSB s-a impus în confruntarea cu CS Universitatea Craiova de pe “Ion Oblemenco”, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de congolezul Juvhel Tsoumou, aflat la primul său meci în tricoul roș-albastru (a intrat pe teren în min. 64). Astfel echipa din Capitală a stricat sărbătoarea celor de 30.000 de olteni veniți să asiste la redebutul antrenorului Victor Pițurcă pe banca tehnică a roș-albaștrilor.

 

Istvan Kovacs, discurs deplasat în faţa lui Florinel Coman

Florinel Coman a fost prima ”victimă” a lui Istvan Kovacs la partida dintre CSU Craiova – FCSB. Şeptarul FCSB-ului a cerut un penalty în minutul 8 al partidei de pe ”Ion Oblemenco”, însă s-a ales doar cu un cartonaş galben de la centralul din Carei, acesta considerând că a simulat. Şocat de decizie, Florinel Coman s-a apropiat de Kovacs pentru a cere explicaţii, însă camerele TV l-au surprins pe arbitru repetându-i lui Coman doar ”Dispari! Dispari!”.

Fostul mare tenismen Ilie Năstase (73 de ani), fan declarat al FCSB-ului, a vorbit despre victoria roș-albaștrilor împotriva celor de la CS Universitatea Craiova, scor 0-1, în direct la GSP Live.

 „A fost un meci bun în ansamblu. S-a jucat destul de repede, frumos. Pentru campionatul nostru s-a jucat bine, pe contre. Au fost niște faulturi care nu s-au dat. Arbitrul din această seară (n.r. Istvan Kovacs) nu a fost prea inspirat. El oricum are niște probleme cu Steaua. Nu știu dacă o face intenționat, dar greșește.

Băiatul ăsta care a dat gol (n.r. Tsoumou) îmi place cum se mișcă. Planic mi s-a părut omul meciului. Și Coman mi-a plăcut”, a spus Năstase în dialog cu moderatorul Costin Ștucan.

CSU Craiova vs FCSB 0-1 (0-0)
Marcator: Tsomou 88

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Vătăjelu – Ivanov, Mateiu, Cicâldău – L. Niţu (Bărbuţ ’19, M. Roman ‘83), A. Ivan, Mihăilă. Antrenor: Victor Piţurcă.
FCSB: Bălgrădean – Creţu, L. Cristea, Planic, Panţîru – Oaidă, Pintilii (Ov. Popescu ’46), F. Tănase – A. Popa (Moruţan ’72), I. Hora (Tsoumou ’64), F. Coman. Antrenor: Bogdan Vintilă.

Cartonaşe galbene: Bărbuţ ’21, Mihăilă ’23, Ivan ’71, Martic ’87, Kelic ‘90 / Coman ‘9, Panţîru ’59, Popescu ’77. Tănase ‘82
Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene – Florin Ovidiu Mazilu
Observatori: Eduard Dumitrescu, Eduard Alexandru

Lovitura de start a fost dată de fostul jucător Ion Velea. Golul a fost marcat de Juvhel Tsoumou, în minutul 88, jucătorul împingând mingea în plasă după o respingere greşită în faţă a portarului Pigliacelli la un şut al lui Coman.

Știre inițială

CSU Craiova pornește, pentru prima dată de la promovarea în Liga 1, din postura de favorită în fața FCSB. Oltenii au acumulat până acum 16 puncte, iar o eventuală victorie i-ar duce pe locul secund, la un punct în spatele liderului CFR Cluj. 

FCSB e într-o situația diferită. Bucureștenii au câștigat etapa trecută cu Viitorul, scor 2-1, și au întrerupt o serie de cinci eșecuri consecutive. Formația lui Gigi Becali are doar doar șapte puncte și e departe de play-off, la cinci puncte. 

Pe banca juveților a revenit fostul selecționer Victor Pițurcă. Acesta a antrenat, deopotrivă, ambele echipe însă în această seară vrea să învingă echipa latifundiarului Gigi Becali. 

Echipe de start CSU Craiova vs FCSB:

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Vătăjelu – Ivanov, Cicâldău, Mateiu – L. Nițu, Ivan, Mihăilă
Rezerve: A. Marinescu, Bălașa, Mățel, Baiaram, Bărbuț, M. Roman II, Qaka
Antrenor: Victor Pițurcă

FCSB: Bălgrădean – Creţu, Planic, Cristea, Panţîru – Oaidă, Pintilii, Fl. Tănase – Ad. Popa, Hora, Fl. Coman
Rezerve: Niga, Moruțan, Moutinho, Vînă, Ov. Popescu, Chorbadzhiyski, Tsoumou
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova
Arbitru: Istvan Kovacs. Asistenți: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene

Sursa foto: sport