Liga 1, etapa a XVIII-a: Ceahlaul – Steaua 0-2, Astra – Viitorul 2-0. Lupta pentru titlu abia incepe!

Steaua si Astra au castigat fara drept de apel partidele disputate in cadrul etapei a XVIII-a din Liga 1. Campioana Romaniei nu a avut deloc emotii in deplasarea de la Piatra Neamt, unde s-a impus cu 2-0. Acelasi rezultat l-a obtinut si liderul Astra pe teren propriu in fata Viitorului lui Hagi.

Cele doua partide au parut ca pregatesc ciocnirea de zile mari, care va avea loc pe 18 decembrie pe National Arena. Steaua joaca acasa cu Astra, sau mai bine spus locul 2 primeste vizita locului 1, intr-un meci care ar putea conta enorm in lupta pentru titlu.

Revenind la meciurile serii, trebuie precizat ca Steaua s-a impus mai usor decat preconizau specialistii inainte de startul partidei de sub Pietricica. Golul inscris rapid de Popa(9) a turnat parca plumb in bocancii moldovenilor.

La 1-0, tot Steaua a dictat ritmul. In minutele 28 si 29, Szukala nu s-a lipit de gol! De fiecare data, a lovit senzational cu capul, insa Jovici si mai apoi bara s-au opus majorarii scorului!

Cu 4 minute inainte de pauza, nemtenii au ratat o dubla ocazie de a egala! Mai intai, Golubovici l-a intins pe Tatarusanu, care a respins greu in corner. Imediat, Marc a tras din doar cativa metri, insa portarul Stelei a reusit o noua interventie miraculoasa, respingand ca la handbal!

Ocazia uriasa a gazdelor s-a razbunat rapid. Stanciu a prins un sut de Liga Campionilor, iar Jovici nu a putut face altceva decat sa admire traseul balonului catre plasa portii sale.(44)

Imediat dupa pauza, Stanciu putea realiza “dubla’: a scapat singur cu portarul, insa mingea sa la fierul ierbii trimisa spre coltul lung a trecut putin pe langa poarta(46)

Piovaccari a fost aproape de 3-0 cu o jumatate de ora inainte de final: Bourceanu a centrat din lovitura libera,  Szukala a deviat cu capul, mingea a ajuns la atacantul italian, care cu ristul a dat-o pe langa poarta din cativa metri!(59)

Ca si Stanciu, Adi Popa a fost extrem de aproape de o “dubla”: mijlocasul de buzunar al Stelei a tras tare din interiorul careului, insa mingea a lovit bara si apoi a iesit afara! (85)
 
S-a terminat 2-0 pentru Steaua, un rezultat care o tine pe campioana la 6 puncte distanta in spatele liderului Astra.
 
Un lider care si-a respectat blazonul pe teren propriu in fata Viitorului Constanta. Giurgiuvenii au batut cu 2-0, dupa o partida in care echilibrul s-a rupt in urma unui penalty acordat, pe buna dreptate, in partea secunda.
 
Daminuta a comis hent in careu, iar Budescu a transformat fara probleme lovitura de la punctul cu var.(56)
 
Yoda a securizat victora liderului din Liga 1, in minutul 80: l-a invins pe Balauru cu un sut de la 12 metri.
 
In urma succesului cu Viitorul, Astra pastreaza 6 puncte avans in fata Stelei, dar are si doua meciuri in plus fata de principala urmaritoare. Etapa viitoare, pe 18 decembrie, se joaca socul campionatului Steaua – Astra, urmat la doar cateva zile de meciul retur de la Giurgiu!
 
Sursa foto: gsp.ro