Liga 1, salt urias! Eurosport se pregateste sa transmita meciuri din campionatul Romaniei!

Liga 1 ar putea fi vizionata din sezonul viitor in mai multe tari europene! Canalul pan-european Eurosport si-a aratat disponibilitatea de a cumpara partide din campionatul romanesc!

Valentin Macovescu, director de Relatii Internationale al Eurosport SAS, s-a intalnit, joi, cu presedintele LPF, Gino Iorgulescu. S-a discutat despre posibilitatea ca Eurosport sa participe la licitatia pentru drepturile tv din Liga 1:

“Am avut o intalnire ieri cu Gino Iorgulescu, in care i-am prezentat grupul Eurosport din toate punctele de vedere. El ne-a ascultat foarte interesat. Intalnirea a avut loc la initiativa ambelor parti (…) Ne-am interesat de cum se va desfasura tender-ul (n.r.- oferta) pentru drepturile Ligii I de fotbal, dupa terminarea contractului actual (…)

Discutiile continua, am avut idei foarte interesante impreuna, am discutat despre expunerea campionatului roman de fotbal in strainatate, pentru ca este cunoscut doar aici. Noi, fiind un canal paneuropean si mondial, putem face cunoscut fotbalul romanesc in afara”, a spus Macovescu, conform Mediafax.

In prezent, partidele din prima divizie sunt transmise de DigiTV si DolceTV, care au platit aproape 34 de milioane de euro pe sezon.

Nu ar fi primul campionat considerat mai slab, pe care Eurosport Romania, parte a Eurosport International, cu sediul central in Franta, sa il transmita. Ekstraklasa, campionatul de fotbal al Poloniei, se vede pe Eurosport 2.