LIGA a II-a: Unde poti vedea meciurile din esalonul secund din acest sezon

Cu numai cateva zile inaintea debutului din Liga a II-a, sezonul 2013-2014, sunt foarte putine formatii care si-au negociat, individual, drepturile de televizare ale partidelor, deoarece Federatia Romana de Fotbal (FRF) si Liga Profesionista de Fotbal (LPF) au lasat de izbeliste gruparile din planul secund al fotbalului autohton.

In aceste conditii, cel mai activ post de televiziune a fost cel national, TVR 1 semnand cu CSU CRaiova, si avand discutii avansate cu alte patru sau cinci echipe din liga secunda, asa cum a declarat pentru prosport.ro Emil Hossu-Longin, directorul interimar al sectiei sport din cadrul televiziunii publice.

 „Singura echipa cu care am semnat pana acum este CS U Craiova, dar mai avem 4-5 echipe in negocieri. Sumele care s-au vehiculat, de 80-90.000 de euro, sunt lipsite de fundament”, a declarat Hossu-Longin pentru prosport.ro. Potrivit sursei amintite, cea mai buna oferta a fost facuta Rapidului, undeva in jurul a 50.000 de euro, plus spatiu publicitar. CS U Craiova, echipa Primariei, a semnat deja contractul pentru aproximativ 45.000 de euro, astfel ca practic postul public de televiziune sponsorizeaza o echipa sustinuta tot din fonduri publice!

„Discutand strategic pentru noi, ne-am orientat catre orasele unde avem studiouri teritoriale astfel incat costurile de productie sa fie cat mai mici“, este explicatia oficiala a lui Hossu-Longin. TVR a ales sa ofere doua spatii orare pentru liga secunda sambata: ora 11:00 pe TVR 3 si ora 21:00 pe TVR 1!

TVR mai negociază cu Bacau, Iasi, Farul si Tg. Mures, ultima fiind in negocieri si cu Digi alaturi de Bihor, Olimpia Satu Mare, Resita si Valcea. Postul public nu ofera mai mult de 1.000 – 1.500 pentru echipele „mici“, astfel ca e posibil sa mai apara televiziuni la masa negocierilor.

Sursa foto: sport365.ro