LIGA CAMPIONILOR: Atletico Madrid a umilit-o pe AC Milan si s-a calificat in sferturi ! Bayern a ratat in minutul 92 victoria cu Arsenal

Marti seara au fost programate primele doua partide ale mansei retur din optimile Ligii Campionilor, in urma acestor meciuri stabilindu-se primele echipe calificate in sferturile competitiei.

Atletico Madrid si Bayern Munchen sunt primele doua echipe care s-au calificat in sferturile de finala ale Ligii Campionilor dupa disputarea celor doua optimi de finala programate marti in Champions League, cea mai importanta competitie europeana intercluburi.

Atletico Madrid s-a calificat fara emotii, dupa o victorie cu 4-1 in fata celor de la AC Milan, dupa ce in mansa tur spaniolii castigasera si pe San Siro, 1-0. Gazdele au deschis scorul prin Diego Costa in minutul 3, cu o executie spectaculoasa din cativa metri, dar italienii au egalat in minutul 27, prin Kaka. La pauza s-a intrat insa cu avantajul celor de la Atletico, dupa o reusita a lui Arda Turan. In partea seunda, in minutul 71, Raul Garcia a punctat cu o lovitura de cap de la 10 metri, iar Diego Costa a reusit dubla in minutul 85, cu un sut in diagonala din interiorul careului, completand o seara perfecta pentru madrileni.

Citeste si: EUROPA LEAGUE: Sahtior Donetk, eliminata de Plzen ! Radu Stefan, Lazar si Bourceanu parasesc si ei competitia. Vezi optimile de finala

In celalalt meci al serii, Bayern Munchen, campioana Europei in exercitiu, a remizat cu Arsenal, 1-1,dar s-a calificat in sferturile Champions League. Dupa 2-0 pe terenul celor de la Arsenl, Bayern a dominat prima repriza, dar nu a inscris, primul gol venind abia in minutul 55, Schweinsteiger marcand cu un sut simplu dupa ce a primit balonul in careul “tunarilor”. Peste doar doua minute, Podolski a restabilit egalitatea cu un sut naprasnic sub transversala, dar reusita nu a fost suficienta. Nemtii puteau chiar castiga meciul in minutul 92, dar Muller a ratat o lovitura de pedeapsa. Bayern Munchen a obtinut insa calificarea in sferturi la capatul unei duble manse in care nu s-a pus problema invingatoarei.

Atletico Madrid – Milan 4-1 (D. Costa 4, 85, Arda Turan 41, R. Garcia 73 / Kaka 27), in tur 1-0

Bayern Munchen – Arsenal 1-1 (Schweinsteiger 55 / Podolski 57), in tur 2-0