Liga Campionilor / semifinale. FC Liverpool – AS Roma 5-2 (2-0) / Ce nebunie pe Anfield! Ce retur ne așteaptă pe Olimpico

Liga Campionilor / semifinale tur. FC Liverpool şi AS Roma se întâlnesc, marți seară, într-o partidă surpriză ținând cont de numele echipelor eliminate de cele două în sferturi.  

Update: FC Liverpool a făcut un pas uriaș spre finala Ligii Campionilor de la Kiev. “Cormoranii” au demolat-o pe AS Roma în turul de pe Anfield Road, 5-2, la capătul unui meci în care „faraonul” Mohamed Salah a fost imperial!

Însă de la gladiatorii din Cetatea Eternă, toată lumea, mai puțin suporterii lui Liverpool, așteaptă un nou episod din seria „Greu de ucis” interpretată de atâtea ori de elevii lui Di Francesco în acest sezon. Iar cel mai recent exemplu a avut loc în sferturile Ligii împotriva extratereștrilor Barcelonei.

Balul de pe Anfield Road l-a deschis fostul jucător al Romei, cel mai bun marcator al momentului, egipteanul Salah, după 36 de minute, din pasa lui Firmino. La pauză avea să fie 2-0 pentru cormorani, același Salah fiind marcator la ultima fază a reprizei. În partea a doua, măcelul a continuat. Salah s-a transformat în pasator.

Mai întâi la golul lui Mane, din minutul 56, iar apoi la reușita lui Firmino, din minutul 61. Firmino a făcut și el dubla în minutul 69, din serviciul lui Milner. Roma a dat primele semne de viață la golul marcat de Dzeko, în minutul 81. Romanii au mai punctat o dată, din penalti, prin Perotti, în minutul 85.

Știre inițială

Cotate cu șansa a doua la calificarea în penultimul act al competiției, Liverpool și Roma au reușit să dea peste cap calculele hârtiei. “Cormoranii” profesorului Klopp au spulberat “mașinăria de fotbal” a lui Pep Guardiola (5-1 la general). La rândul ei, AS Roma a produs surpriza sezonului în fotbalul european: 3-0 cu Barcelona, după 1-4 în tur. Prima manșă a semifinalei se va disputa pe “Anfield”, de la ora 21.45, și va transmisă pe Telekom Sport 1 și ProTv.

FC Liverpool vs AS Roma (echipe probabile):

FC Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mané. Antrenor: Jürgen Klopp.

Absenți: Lallana, Matip, Can (accidentați)

AS Roma: Alisson Becker – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – De Rossi, Strootman, Nainggolan – Perotti, Džeko, Ünder. Antrenor: Eusebio Di Francesco.

Absenți: Karsdorp, Defrel (accidentați)

Arbitri: Felix Brych (central), Mark Borsch, Stefan Lupp (asistenți), Bastian Dankert, Marco Fritz (adiționali) – toți din Germania. Al patrulea oficial: Markus Häcker (Germania).

Stadion: Anfield (Liverpool)

Palmares FC Liverpool vs AS Roma:

Întalniri directe: 5

Victorii Liverpool: 2

Victorii AS Roma: 1

Remize: 2

Golaveraj: 5-2

1983/84: finala Cupei Campionilor Europeni (Roma)

AS Roma – Liverpool 1-1 (Liverpool a câștigat la penaltiuri, scor 4-2)

2000/01: optimi Cupa UEFA

AS Roma – Liverpool 0-2

Liverpool – AS Roma 0-1

2001/02: runda a doua a grupelor UEFA Champions League

Roma – Liverpool 0-0

Liverpool – Roma 2-0

Statistică :

FC Liverpool:

În dublele manșe din competițiile UEFA cu echipele italiene, Liverpool s-a impus de patru ori și a suferit două înfrângeri. “Cormoranii” au câștigat ultimele două întâlniri, cea mai recentă fiind împotriva lui Internazionale Milano, în optimile ediției 2007/08 a Champions League (2-0 acasă, 1-0 în deplasare).

Bilanțul lui Liverpool în cele 25 de jocuri din competițiile europene contra formațiilor italiene este de 9 victorii, 5 remize și 11 înfrângeri. Ultima dată când Liverpool s-a confruntat cu o echipă din Italia a fost în grupele sezonului 2012/13 al Europa League, cu Udinese: 2-3 acasă și 1-0 în deplasare.

Liverpool vs echipe din Serie A în meciurile de pe teren propriu: 6 victorii și 4 înfrângeri.

AS Roma:

AS Roma a câștigat primele trei duble manșe din fazele eliminatorii contra echipelor engleze, dar le-a pierdut pe ultimele șase. Ultima confruntare cu o echipă din Premier League a fost pierdută de AS Roma la penaltiuri, scor 7-6, cu Arsenal, în optimile ediției 2008/09 a Champions League (0-1 în deplasare, 1-0 acasă).

AS Roma a mai jucat o dată în Anglia în acest sezon de Champions League, cu Chelsea, în faza grupelor. Cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 3-3, după ce londonezii au condus cu 2-0. Ultimele trei deplasări ale romanilor în Anglia s-au încheiat la egalitate.

AS Roma a câștigat doar 1 din cele 16 meciuri disputate în Anglia, pierzând nouă. Înaintea acestui sezon, ultima confruntare a fost pe terenul lui Manchester City, scor 1-1, în grupele sezonului 2014/15 al Champions League.

Singura victorie a giallorossilor în Anglia datează din sezonul 2000/01 al Cupei UEFA, în runda a doua a grupelor: 1-0 cu Liverpool.

Sursa foto: uefa.com