LIGA CAMPIONILOR: Manchester United si Borussia Dortmund, ultimele echipe calificate in sferturile Champions League

Miercuri au fost programate ultimele doua partide ale mansei retur din cadrul optimilor de finala ale Ligii Campionilor, Manchester United si Borussia Dortmund fiind ultimele doua echipe calificate in faza optimilor de finala.

Manchester United a reusit minunea pe care poate doar cei mai infocati fani ai echipei engleze si-o mai imaginau dupa partida tur cu Olympiacos, din Grecia. Dupa 0-2 in prima mansa grecii erau vazuti favoriti la calificarea in sferturi, mai ales ca Manchester United traverseaza unul dintre cele mai proaste sezoane din istorie. Insa, englezii s-au mobilizat exemplar si in prima repriza a partidei cu Olympiacos au anulat avantajul luat de greci in primul meci. In minutul 24, Van Persie a inscris din 11 metri, iar in ultimul minut al primei parti olandezul a reusit dubla si trimitea practic meciul in prelungiri la acel scor. Van Persie a reusit in minutul 52 sa inscrie pentru a treia oara, cu un sut din lovitura libera de la 23 de metri, calificand-o practic pe United de unul singur in sferturi. Pana la final, grecii au incercat sa inscrie golul care schimba soarta calificarii, dar englezii s-au aparat exemplar. United merge in sferturi dupa 3-2 cu Olympiacos.

Citeste si: LIGA CAMPIONILOR: Real Madrid si Chelsea s-au calificat in sferturile de finala 

 Citeste si: LIGA CAMPIONILOR: PSG si FC Barcelona s-au calificat in sferturile Champions League  

 Citeste si: LIGA CAMPIONILOR: Atletico Madrid a umilit-o pe AC Milan si s-a calificat in sferturi ! Bayern a ratat in minutul 92 victoria cu Arsenal 

In celalalt meci al serii, la Dortmund, Borussia a primit vizita rusilor de la Zenit, dupa ce in tur nemtii se impusesera cu 4-2. In minutul 16, Hulk a inscris un gol fabulos, cu un sut bomba de la 30 de metri, si rusii sperau ca pot intoarce calificarea in favoarea lor. In minutul 38, Kehl a marcat si a egalat, golul sau clarificand in mare parte situatia. In partea secunda, in minutul 73, Rondon a marcat pentru 2-1 in favoarea rusilor, dar Zenit nu a mai avut timp si nici forta sa inscrie de inca doua ori pentru a castiga cu 4-1 astfel incat sa mearga in sferturi. Astfel, dupa 5-4 la general, Borussia Dortmund elimina Zenit si merge in sferturi.

Tragerea la sorti a sferturilor de finala din Liga Campionilor va avea loc vineri. In sferturi s-au mai calificat, pe langa Borussia Dortmund si Manchester United si Real Madrid, Chelsea, Atletico Madrid, Bayern Munchen, PSG si FC Barcelona.