LIGA CAMPIONILOR: Posibilii adversari ai STELEI din tururile preliminare si play-off

UEFA a marit premiile pentru echipele participante in UEFA Champions League, dar si pentru cluburile care vor ajunge in grupele Europa League este un argument suficient de puternic pentru STEAUA BUCURESTI de a incerca sa se aseze, inca o data, la „masa bogatilor”.

Cluburile participante la urmatoarele trei editii ale UEFA Champions League vor primi in total pentru fiecare sezon 1,25 miliarde de euro, iar gruparile din Europa League 380 de milioane de euro pentru fiecare din sezoanele 2015/2016, 2016/2017 si 2017/2018.

Pentru cel de-al treilea titlu consecutiv din Liga 1, STEAUA BUCURESTI va incasa putin peste 3.000.000 de euro, dar miza cu adevarat importanta va ramane accesul in grupele UCL, acolo unde premiile au crescut cu 40% fata de editiile trecute.

CITESTE SI: STEAUA BUCURESTI, din nou CAMPIOANA ROMANIEI, dupa ce OTELUL a INVINS-O pe ASA TG. MURES. REACTIA lui BECALI: GALCA VA PLECA. UPDATE 

Pana acolo insa, gruparea din Ghencea trebuie sa parcurga un drum lung si anevoios, chiar daca vor fi capi de serie in toate tururile. STEAUA BUCURESTI va intra in turul doi preliminar al UEFA Champions League, de care trebuie sa treaca neaparat, pentru a continua parcursul european. In cazul unui esec, ros-albastrii vor fi eliminati din Europa. Accesul insa in turul trei preliminar al UCL asigura, in caz de eliminare, prezenta in play-off-ul Europa League.

Apoi, in turul 3, daca va trece mai departe, pe langa faptul ca va reusi sa ajunga in play-off-ul UCL, STEAUA BUCURESTI isi antameaza grupele Europa League, fiindca toate formatiile care vor fi eliminate in barajul de UCL, nu doar ca nu vor parasi cupele europene, dar vor merge direct in grupele EL.

Turul II preliminar al UEFA Champions League (14-15 / 21-22 iunie):

Cei mai buni adversari:

Astana (Kazahstan)

Dila Gori (Georgia)

Trencin (Slovacia)

Sarajevo (Bosnia)

Vardar Skopje (Macedonia)

Cei mai slabi adversari:

Santa Coloma (Andora)

Fola Esch (Luxemburg)

The New Saints (Tara Galilor)

Hibernians (Malta)

Dundalk (Irlanda)

Turul III preliminar al UEFA Champions League (28-29 iulie / 4-5 august)

CITESTE SI: UEFA a anuntat PREMII URIASE pentru LIGA CAMPIONILOR. SUMA ENORMA PUSA LA BATAIE 

Cei mai buni adversari:

Malmo (Suedia)

Lech Poznan (Polonia) sau Maribor (Slovenia)

Maccabi Tel Aviv (Israel)

Partizan Belgrad (Serbia)

Molde (Norvegia)

Cei mai slabi adversari:

Qarabag (Azerbaidjan)

Midtjylland (Danemarca)

Helsinki (Finlanda)

Videoton (Ungaria)

Skanderbeu (Albania)

Play-off UEFA Champions League (18-19 / 25-26 august)

Posibili adversari:

APOEL Nicosia (Cipru)

BATE Borisov (Belarus)

Ludogorets (Bulgaria)

Dinamo Zagreb (Croatia)

Maribor (Slovenia) sau Legia Varsovia (Polonia)

Tragerea la sorti pentru turul II preliminar va avea loc pe 22 iunie, in timp ce meciurile din turul III vor fi stabilite pe 17 iulie. Tragerea la sorti pentru play-off este programata pe 7 august.

Sursa foto: uefa.com