LIGA CAMPIONILOR: PSG si FC Barcelona s-au calificat in sferturile Champions League

rezultate-champions-league

Seara de miercuri a programat alte doua partide ale mansei retur din optimile Ligii Campionilor, in urma acestor meciuri stabilindu-se inca doua formatii calificate in sferturile competitiei, PSG si FC Barcelona.

Dupa ce marti seara Atletico Madrid (5-1 la general cu AC Milan) si Bayern Munchen (3-1 la general cu Arsenal) s-au calificat intre primele opt echipe ale Ligii Campionilor in actualul sezon al celei mai importante competitii europene intercluburi, miercuri seara a fost randul altor patru formatii sa isi dispute un loc in faza urmatoare.

La Paris, PSG pornea mare favorita la calificare in fata nemtilor de la Bayer Leverkusen dupa ce in tur se impusese in Germania cu 4-0. Nemtii au inceput in forta partida, deschizand scorul in minutul 6 prin Sam si isi faceau sperante ca pot intoarce soarta calificarii. PSG i-a readus insa rapid cu picioarele pe pamant, egaland la unu peste doar sapte minute dupa reusita lui Marquinhos. Leverkusen putea trece din nou in avantaj, dar Rolfes a ratat de la 11 metri in minutul 28, astfel ca la cabine s-a intrat cu rezultatul inregistrat pe tabela inca din minutul 13. La reluare, in minutul 53, Lavezzi a inscris pentru 2-1 si a spulberat orice vis frumos pe care il puteau avea cei de la Leverkusen. PSG s-a calificat astfel fara emotii in sferturile Ligii Campionilor dupa o dubla mansa in care nu s-a pus problema echipei invingatoare in nici una dintre cele doua intalniri.

Citeste si: LIGA CAMPIONILOR: Atletico Madrid a umilit-o pe AC Milan si s-a calificat in sferturi ! Bayern a ratat in minutul 92 victoria cu Arsenal 

In celalalt meci al serii, la Barcelona, catalanii au primit vizita englezilor de la Manchester City la adapostul rezultatului de 2-0 obtinut in mansa tur. Spaniolii au fost la timona inca din start, iar in minutul 18 Neymar a reusit sa inscrie din pasa lui Jordi Alba, insa asistentul a semnalizat eronat o pozitie de offside la fundasul iberic, ceea ce a facut ca la pauza cele doua echipe sa fie la egaliate. In repriza secunda, Messi a reusit sa deschida scorul, in minutul 67, in urma unui sut din interiorul careului, dupa ce in debutul reprizei argentinianul avusese si o bara. Englezii au avut o tresarire de orgoliu prin Kompany, care a reusit sa egaleze in minutul 89, dar meciul nu avea sa se incheie asa. Dani Alves a mai punctat o data pentru FC Barcelona, in minutul 91, facand ca meciul sa se termine cu victoria catalanilor.

Barcelona – Manchester City 2-1 (Messi 67, Dani Alves 90+1 / Kompany 89)
PSG – Leverkusen 2-1 (Marquinhos 13, Lavezzi 55 / Sam 6)