LIGA CAMPIONILOR: REAL MADRID si CHELSEA, calificari dramatice in semifinale

Spectacolul LIGII CAMPIONILOR a fost unul de cinci stele marti seara la returul primelor doua SFERTURI DE FINALA, partide la finele carora am aflat jumatate dintre formatiile calificate in careul de asi.

Marti seara s-au aflat primele echipe calificate in SEMIFINALELE LIGII CAMPIONILOR dupa meciurile CHELSEA – PSG si DORTMUND – REAL MADRID, meciuri in urma carora Chelsea s-a calificat incredibil, cu trei minute inainte de final, iar Real a mers mai departe cu mari emotii.

La Londra, CHELSEA a obtinut o calificare dramatica in SEMIFINALELE CHAMPIONS LEAGUE, dupa ce a reusit sa intoarca infrangerea suferita la Paris, 1-3, pe Parc de Princes. Partida a inceput sub nota de dominare a gazdelor, care au demonstrat ca au forta sa castige meciul si sa se califice in semifinale, dar lucrurile pareau sa ia o alta intorsatura cand belgianul Eden Hazard a parasit terenul accidentat. Dar, nu a fost asa, pentru ca Schurrle, intrat in locul sau, a deschis scorul in minutul 32, cu un sut simplu, profitand de o greseala mare a aparatorilor lui PSG. Dupa ce au lovit bara de doua ori in startul partii secunde, prin Schurrle si Oscar, cei de la CHELSEA au inceput sa intre in criza de timp si sa se precipite in atac. Cand nimeni nu se mai astepta, in minutul 87, rezerva Demba Ba a marcat golul calificarii la capatul unei faze incalcite, profitand de o deviere favorabila. Astfel, dupa 1-3 in deplasare si 2-0 pe teren propriu, echipa lui Mourinho se califica in careul de asi al LIGII CAMPIONILOR.

Citeste si: CUPA LIGII, infiintata de sezonul viitor

In celalalta partida retur din sferturile de finala, disputata marti, REAL se deplasare la DORTMUND avand avantajul linistitor de 3-0 din mansa tur. Fara Cristiano Ronaldo, accidentat in meciul tur de la Madrid, “albii” au fost foarte aproape sa iroseasca un avantaj de trei goluri, desi la 0-0 au beneficiat de un penalty. Di Maria a ratat insa, iar apoi nemtii au deschis scorul in minutul 24 prin Marco Reus, care a profitat de o eroare a lui Pepe. Reus a mai punctat odata, in minutul 37, dupa o noua greseala in defensiva madrilenilor si nemtii intrau la cabine cu mari sperante pentru partea secunda. Vicecampioana Europei a continua sa atace in mitanul secund, dar Mkhitaryan, in doua randuri si Lewandowski au ratat incredibil golul trei in situatii ideala. Madrilenii ajung, cu mari emotii ce-i drept, pentru a patra oara consecutiva in penultimul act al LIGII CAMPIONILOR.

 

Chelsea – PSG 2-0 (1-0) (3-3, la general)

(Schurrle 32, Demba Ba 87)

Borussia Dortmund – Real Madrid 2-0 (2-0) (2-3, la general)

(Reus 24, 37)

 

Miercuri se va disputa returul celorlalte doua sferturi de finala, Atletico Madrid – FC Barcelona, 1-1 in tur, si Bayern Munchen – Manchester United care pleaca tot dupa 1-1 in prima mansa.

 

Sursa foto: uefa.com