Liga Campionilor, semifinale. Ajax – Tottenham 2-3 (3-3 la general) / Cocoșul Moura a răpus lăncierii și Spurs joacă în finală! Video

Ajax Amsterdam a ratat incredibil, miercuri seară, calificarea în finala Ligii Campionilor, după un retur de semifinală nebun cu Tottenham Hotspur, scor 2-3 (1-0 în tur). Grație hat-trick-ului reușit de Lucas Moura, Spurs o va întâlni în ultimul act al Ligii pe FC Liverpool, pe 1 iunie, la Madrid.

Update: Lucas Moura a fost eroul calificării lui Tottenham în finala Ligii Campionilor, iar la finalul meciului cu Ajax a oferit un scurt interviu presei din Anglia. Vizibil emoţionat, brazilianul le-a mulţumit colegilor lui şi a susţinut că nu-şi explică meciul nebun cu Ajax Amsterdam.

“Mi-e greu să gândesc, să explic. Sunt foarte mândru de elevii mei, de colegii mei. Am crezut cu toţii în această calificare. Merităm acest moment, suntem o familie. Mi-e greu să explic ce s-a întâmplat. Nu este vorba doar de mine. Cu toţii am muncit din greu. E greu să joci cu Ajax pe terenul lor. Am demonstrat că suntem o familie şi că trebuie să luptăm la fel. Fotbalul este incredibil şi ne oferă momente de acest fel”, a declarat Lucas Moura.

La finalul meciului Ajax – Tottenham 2-3, Mauricio Pochettino îşi găsea cu greu cuvintele. Antrenorul englezilor le-a mulţumit tuturor celor care au stat lângă echipă şi şi-a adus aminte şi de meciul nebun cu Manchester City din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. La interviul de după partidă de la Amsterdam, argentinianul avea lacrimi în ochi şi era vizibil emoţionat.

“Îmi este greu să mai vorbesc. Emoţia este incredibilă. Mulţumesc fotbalului şi acestor băieţi. Fotbaliştii aceştia sunt eroii mei. Le-am spus tuturor că avem un grup de fotbalişti care sunt eroi. Au arătat acest lucru azi. Repriza a doua a fost incredibilă. Vreau să le mulţumesc fanilor şi tuturor celor care ne-au fost alături. Este dificil să descriu ce simt. Meciul cu Manchester City a fost incredibil. Sunt atât de recunoscător că antrenez”, a declarat Mauricio Pochettino.

Știre inițială

Ajax Amsterdam a impresionat pe toată lumea cu fotbalul arătat în actuala ediție de Champions League, a eliminat nume mari din competiție, iar acum se afla la doar un pas de marea finală. După 1-0 în prima manșă, “lăncierii” primeau vizita lui Tottenham Hotspur pe Johan Cruijff Arena. La pauză era deja 2-0, la general 3-0, și nimeni nu mai credea că se mai poate întâmpla ceva. Dar Lucas Moura și compania nu au fost de acord și au dat toate calculele peste cap.

Echipa lui Pochettino, care traversează o perioadă destul de slabă, a crezut în calificare până în ultimul minut și a reușit să întoarcă rezultatul din tur. Misiunea a fost una dificilă una dificilă, mai ales fără Harry Kane.

Ajax Amsterdam vs Tottenham Hotspur 2-3 (2-0)
Marcatori: De Ligt (5), Ziyech (35) / Moura (55, 59, 90+6)

Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (Veltman ’60), De Jong, Van de Beek (Magallan ’90) – Ziyech, Dolberg (Sinkgraven ’67), Tadic.
Antrenor: Erik ten Hag

Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier (Lamela ’81), Alderweireld, Vertonghen, Rose (Davies ’82) – Wanyama (Llorente ’46), Sissoko, Eriksen, Alli – Lucas, Son. 
Rezerve: Gazzaniga, Foyth, Dier, Davies, Lamela, Llorente, Skipp
Antrenor: Mauricio Pochettino.

Stadion: Arena Johan Cruijff (Amsterdam)
Arbitri: Felix Brych (central), Mark Borsch, Ștefan Lupp (asistenți), Bastian Dankert (VAR), Marco Fritz (asistent VAR), Deniz Aytekin (al patrulea oficial) – toți din Germania.

Citește și:  LIGA CAMPIONILOR, SEMIFINALE. FC LIVERPOOL – FC BARCELONA 4-0 (4-3 LA GENERAL) / CORMORANII REVIN DE LA 0-3, ZDROBESC EXTRATEREȘTRII ȘI MERG ÎN FINALĂ! VIDEO

Când se joacă finala Champions League 2019

Finala Champions League 2019 se joacă sâmbătă, 1 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid şi va fi transmisă în direct în România de toate cele trei posturi de televiziune care au preluat drepturile pentru ediţia 2018-2019 a Champions League, adică Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus.

În finala Ligii Campionilor se vor întâlni formațiile engleze FC Liverpool și Tottenham Hotspur. Ultima finală britanică 100% din Liga Campionilor a avut loc în 2008, la Moscova pe arena Lujniki, între Chelsea și Manchester United.

Sursa foto: uefa