Liga Campionilor / semifinale. Bayern Munchen vs Real Madrid 1-2 (1-1) / Deja-vu pe Allianz Arena

Liga Campionilor / semifinale tur. Bayern Munchen și Real Madrid se vor întâlni, miercuri seară, în șocul din penultimul act al competiției. Confruntarea de pe Allianz Arena aduce și un record: 25 de partide între cei doi giganți în competițiile UEFA, aceasta fiind a șaptea semifinală. Partida va începe de la ora 21.45 și va putea fi urmărită pe Pro Tv și Telekom Sport.

Update: Deja-vu pe Allianz Arena din Munchen. Real Madrid a câștigat meciul tur cu Bayern Munchen, scor 2-1, același rezultat cu care s-a impus și anul trecut, când cele două s-au întâlnit în sferturile de finală ale competiției.

Nemții au fost cei care au deschis scorul, când Kimmich a fost servit perfect de James Rodriguez, a scăpat pe partea dreaptă și l-a păcălit pe Navas, alegând să trimită la poartă, în timp ce goalkeeperul lui Real Madrid s-a dus pe centrare.

Fără Robben și Boateng, accidentați în minutele 8 și 34, Bayern a primit prima lovitură de la Real Madrid în minutul 44. Marcelo a trimis un șut puternic, din afara careului, la colțul lung.

Chiar dacă a dominat, Bayern a mai încasat un gol în minutul 57. Un contraatac perfect, născut după eroarea defensivă a lui Rafinha, purtat de Real Madrid l-a adus pe Asensio singur cu Ulreich. Acesta a tras la colțul lung fără nicio șansă pentru goalkeeperul bavarezilor.

Știre inițială

Bayern Munchen și Real Madrid s-au întâlnit de trei ori în ultimele șase sezoane din Liga Campionilor, madrilenii impunându-se în două rânduri: o dată în sferturi (2017) și o dată în semifinale (2014). Bayern Munchen este pregătită să-i oprească pe “galactici” din drumul spre al treilea trofeu consecutiv.

Bayern Munchen vs Real Madrid (echipe probabile):

Bayern Munchen: Ulreich – Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba – Martínez, Thiago – James, Müller, Ribéry – Lewandowski. Antrenor: Jupp Heynckes.

Absenți: Vidal, Coman (accidentați)

Incerți: Neuer, Tolisso (accidentați)

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić, Isco – Benzema, Ronaldo. Antrenor: Zinedine Zidane.

Absent: Nacho (accidentat)

Arbitri: Björn Kuipers (Olanda), Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (asistenti), Pol van Boekel, Dennis Higler (aditionali) – toti din Olanda. Al patrulea oficial: Charles Schaap (Olanda).

Stadion: Allianz Arena (Munchen)

Palmares direct Bayern Munchen vs Real Madrid:

Întâlniri: 24

Victorii Bayern Munchen: 11

Victorii Real Madrid: 11

Remize: 2

Golaveraj: 36-37

Ultimele întâlniri directe:

2016/17: sferturile Champions League

Bayern Munchen – Real Madrid 1-2

Real Madrid – Bayern Munchen 1-2 (Real a câștigat cu 4-2 după prelungiri)

2013/2014: semifinalele Champions League

Real Madrid – Bayern Munchen 1-0

Bayern Munchen – Real Madrid 0-4

2011/12: semifinalele Champions League

Bayern Munchen – Real Madrid 2-1

Real Madrid – Bayern Munchen 2-1 (Bayern a câștigat cu 3-1 la penaltiuri).

Citește și: LIGA CAMPIONILOR / SEMIFINALE. FC LIVERPOOL – AS ROMA 5-2 (2-0) / CE NEBUNIE PE ANFIELD! CE RETUR NE AȘTEAPTĂ PE OLIMPICO

Statistică:

Bilanțul lui Bayern Munchen în dublele manșe contra echipelor spaniole: 10 victorii și 10 înfrângeri. În acest sezon, echipa lui Jupp Heynckes a eliminat-o în sferturi pe Sevilla (2-1 în deplasare, 0-0 acasă).

Succesul în fața Sevillei a pus capăt unei serii de trei înfrângeri consecutive în fazele eliminatorii contra echipelor din La Liga. Înainte de eliminarea suferită anul trecut în fața lui Real Madrid, Bayern a fost învinsă de Atletico Madrid în sezonul 2015/16, de FC Barcelona în sezonul 2014/15 și încă o dată de Real Madrid în sezonul 2013/14 – toate în semifinale.

Real Madrid:

Bilanțul lui Real Madrid în partidele disputate în Germania: 6 victorii, 7 remize și 19 înfrângeri. Cinci dintre victorii au venit în ultimele opt vizite.

În dublele manșe din competițiile UEFA cu echipele din Germania, Real Madrid s-a impus de 17 ori și a pierdut de 8 ori. “Galacticii” au câștigat ultimele șase duble manșe contra formațiilor germane, înscriind 31 de goluri. Ultima înfrângere datează din semifinalele sezonului 2012/13 (1-4 în deplasare și 2-0 acasă cu Borussia Dortmund).

Sursa foto: uefa.com