LIGA CAMPIONILOR: STEAUA v SPARTA PRAGA 2-0 (1-0) / STANCIU i-a “SPART”(A) si ROS-ALBASTRII sunt in PLAY-OFF

STEAUA BUCURESTI si SPARTA PRAGA se intalnesc, miercuri seara, intr-o partida contand pentru mansa a doua a turului III preliminar al Ligii Campionilor. Meciul se va disputa pe Arena Nationala cu incepere de la ora 20.45 si va putea fi urmarit pe Pro Tv.

UPDATESTEAUA BUCURESTI a invins-o pe SPARTA PRAGA, scor 2-0,  s-a calificat in play-off-ul LIGII CAMPIONILOR cu scorul general de  3-1. La fel ca si la Praga, NICUSOR STANCIU a fost MVP-ul partidei disputate pe National Arena el reusind dubla cu doua eurogoluri (Decarul stelist a ajuns la cota 8 in Europa, 7 goluri pentru Steaua si unul pentru FC Vaslui). Una peste alta, intreaga echipa a ros-albastrilor a evoluat excelent in fata SPARTEI, in cele 90 de minute existand doar o singura formatie pe teren. Cehii au avut si ei o singura mare ocazie, dar Golubovic a scos de pe linia portii mingea trimisa de un jucator advers. Scorul putea fi mult mai mare, insa Hamroun, Pintilii, Tamas (care a trimis mingea in bara de la 50 de metri!), Adi Popa si Enache intrecandu-se in ratari la poarta veteranului Bicik. In economia jocului a contat foarte mult si eliminarea lui Brabec din minutul 51, din acel moment cehii avand soarta pecetluita.

STEAUA BUCURESTI asteapta acum tragerea la sorti de la Nyon pentru a-si afla adversarul din PLAY-OFF, insa indiferent care va fi acela urmeaza o dubla infernala pentru elevii lui Laurentiu Reghecampf in conditiile in care gruparea bucuresteana nu mai face parte din urna favoritelor iar numele posibililor opnenti sunt: Manchester City, FC Porto, Villarreal, Sahtior si Ajax/Anderlecht/Monchengladbach. In orice caz, stelistii au asigurata prezenta in grupele Europa League!

La meciul dintre STEAUA BUCURESTI si SPARTA PRAGA au asistat 37.127 de spectatori cu mult mai multi decat au fost prezenti in tribune, la toate partidele din primele doua runde ale Ligii I!

Dupa 1-1 in tur, in Cehia, STEAUA BUCURESTI porneste cu prima sansa la calificarea in play-off-ul competitiei. Cel putin conform calculelor hartiei insa tehnicianul Laurentiu Reghecampf a declarat ca tot gruparea vizitatoare are intaietate atunci cand vine vorba de calificare. Cehii au deschis scorul prin Sural, in minutul 35, iar Stanciu a marcat golul egalizator in minutul 75, cu o executie superba din lovitura libera.

CITESTE SI: LIGA CAMPIONILOR: SPARTA PRAGA – STEAUA BUCURESTI 1-1 (1-0) / SPERANTE DE CALIFICARE

Pentru acest meci, in primul unsprezece al STELEI va reveni “fugarul” Jugurtha Hamroun care si-a reglat problemele atat cu conducerea cat si cu coechiperii. La mijlocul terenului sunt sanse ca Achim sa-i ia fata lui Muniru, in timp ce in atac, Reghecampf se pare ca va merge pe mana veteranului Golubovic in dauna faptului ca Tudorie a facut un meci excelen la Ovidiu fiind autorul unui gol si al unui assist.

SPARTA PRAGA a debutat, sambata, in campionat, castigand cu Slovacko, pe teren propriu, scor 3-2. La randul ei, STEAUA BUCURESTI a inceput tot cu dreptul noul sezon, dupa 3-1 pe terenul echipei Viitorul Constanta.

SPARTA PRAGA incearca pentru al treilea sezon consecutiv accederea in grupele Champions League, dupa ce in 2014 a fost eliminata in turul 3 preliminar de Malmo (Suedia), iar anul trecut au fost invinsi de CSKA Moscova, in aceeasi faza a competitiei. De cealalta parte, STEAUA BUCURESTI a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor atat in 2014, cand a fost eliminata in play-off de Ludogoret Razgrad, cat si in 2015, cand a fost invinsa de Partizan Belgrad, in turul 3 preliminar.

Miza financiara a acestei partide este una uriasa pentru gruparea antrenata de tehnicianul Laurentiu Reghecampf, STEAUA BUCURESTI urmand sa incaseze aproximativ opt milioane de euro in cazul unei calificari in play-off-ul Ligii Campionilor.

STEAUA BUCURESTI v SPARTA PRAGA (echipe probabile):

STEAUA BUCURESTI: Nita – Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic – Achim, Pintilii – Adi Popa, N. Stanciu, Hamroun – Golubovic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
SPARTA PRAGA: Bicik – Holek, Brabec, Kadlec – Zahustel, Dockal, Frydek, Cermak, Konate – Sural, Lafata. Antrenor: Zdenek Scasny.
STADION: National Arena (Bucuresti)
ARBITRI: DANNY MAKKELIE – MARIO DIKS, HESSEL STEGSTRA – KEVIN LOM (toti din Olanda). OBSERVATOR ARBITRI: EUGEN STRIGEL (Germania).

Sursa foto: prosport