LIGA CAMPIONILOR, TURUL III PRELIMINAR: FCSB v VIKTORIA PLZEN 2-2 (1-1) / Calificarea se decide la RETUR

FCSB v VIKTORIA PLZEN. Ros-albastrii incearca, in aceasta seara, sa faca un pas decisiv in vederea obtinerii unui avantaj confortabil care sa le permita sa spere la calificarea in play-off-ul Ligii Campionilor. Formatia antrenata de tehnicianul Nicolae Dica va intalni pe Viktoria Plzen, vicecampioana Cehiei in prima mansa a TURULUI III PRELIMINAR al celei mai importante competitii europene. Prima partida dintre FCSB si VIKTORIA PLZEN va avea loc marti, pe “Arena Nationala”, cu incepere de la ora 20:30. Intalnirea va fi transmisa in direct pe Pro Tv si TVR 1.

UPDATE: FCSB si Viktoria Plzen au terminat la egalitate, scor 2-2, in prima mansa a turului trei preliminar din Liga Campionilor. Calificarea se va decide astfel saptamana viitoare, in Cehia.

A fost un meci cu un ritm alert, in care FCSB a revenit de fiecare data dupa ce a fost condusa. Constantin Budescu a fost magistral, insa s-a accidentat si are sanse destul de mici sa evolueze in meciul retur. De asemenea, au fost evidente problemele din defensiva. Dupa un inceput echilibrat, cehii au deschis scorul in minutul 23, profitand de greselile mari din defensiva ros-albastrilor. Enache a pierdut un duel aerian, Larie a fost depasit cu usurinta, iar Krmencik a inscris cu un sut pe jos.

FCSB s-a chinuit sa puna stapanire pe joc dupa primirea golului, insa Alibec si Tanase au fost iesiti complet din forma. Egalarea a venit in cele din urma in minutul 37, dupa ce Budescu a prins un sut superb din lovitura libera de la 25 de metri si a inscris.

Finalul primei parti a fost incins, cu ocazii la ambele porti, dar la pauza scorul a fost egal. La pauza, Nicolae Dica l-a scos pe Florin Tanase si l-a trimis pe William de Amorim, dar problemele grave din centrul defensivei nu au fost rezolvate.

Minutul 53 a adus astfel golul de 2-1 pentru cehi, dupa o noua gaura in aparare, speculata de Kolar, care a punctat la o minge respinsa in fata de Nita. FCSB a trecut din nou in ofensiva, iar egalarea a venit in minutul 61, cand veteranul Filipe Teixeira a punctat cu o lovitura superba de cap, din centrarea lui Momcilovici.

Ros-albastrii l-au pierdut insa in minutul 66 pe Constantin Budescu, din cauza unei accidentari, care il poate tine pe bara intre trei si sase luni ( suspect de ruptura a tendonului lui Ahile conform comentatorilor Pro Tv) astfel ca in ultimele minute FCSB nu a mai putut forta victoria, desi Gnohere a ratat doua situatii bune.

Totul se va decide asadar miercurea viitoare de la ora 21:15, in Cehia, unde FCSB e obligata sa castige sau sa faca un egal cu cel putin trei goluri marcate pentru a merge in play-off-ul pentru grupele Ligii Campionilor.

STIRE INITIALA

Fata de VIKTORIA PLZEN, FSCB are avantajul a doua meciuri oficiale, campionatul din Cehia urmand sa inceapa in acest weekend. Echipa pregatita de Nicolae Dica s-a impus de fiecare data la limita: 2-1 cu Voluntari (pe teren propriu) si 1-0 cu ACS Poli Timisoare (in deplasare). Dupa doua etape disputate, FCSB este lider in Liga 1, fiind singura formatie cu numar maxim de puncte. In sezonul trecut, FCSB a invins-o pe Sparta Praga in turul trei preliminar al Champions League (scor 3-1 la general), insa a fost eliminata in play-off de Manchester City, scor 0-6 la general (0-5 pe “Arena Nationala” si 0-1 pe “Etihad Stadium”).

Nicolae Dica are la dispozitie intreg lotul de jucatori, tehnicianul ros-albastrilor declarand in preziua meciului ca nu are nicio emotie in privinta primului unsprezece pe care l-a si ales deja. Cu toate acestea, Dicanho se pare ca are totusi niste semne de intrebare: in cazul in care va juca cu Momcilovic fundas stanga atunci Morais va evolua langa Pintilii la fel ca la Timisoara. Insa daca va Junior Morais va reveni pe postul sau obisnuit, atunci Momcilovic va sta pe banca de rezerva si in centru va aparea Ov Popescu.

La randul lor, In sezonul trecut, cehii au fost eliminati in play-off-ul Champions League de Ludogorets Razgrad, apoi au evoluat in grupa E a Europa League, alaturi de Astra Giurgiu, AS Roma si Austria Viena. Giurgiuvenii s-au impus in fata Viktoriei Plzen cu 2-1 pe “Doosan Arena” si au remizat pe “Arena Nationala”, scor 1-1. Plzen a terminat grupa de Europa League pe locul trei, dupa AS Roma si Astra, fiind eliminata din competitie. Prima vizita in Romania a celor de la Viktoria Plzen a fost in sezonul 2014-2015 al Europa League, cand a intalnit-o pe Petrolul Ploiesti in turul trei preliminar. Cele doua echipe au remizat in meciul tur, scor 1-1, iar partida disputata in Cehia a fost castigata de Petrolul, scor 4-1.

Tehnicianul Pavel Vrba nu poate miza pe serviciile lui Kovarik si Hubnik ambii fiind accidentati. 

Palmares FCSB vs echipele din Cehia (in cupele europene): 8 jocuri – 2 victorii, 4 remize, doua infrangeri.
Palmares VIKTORIA PLZEN vs echipele romanesti: 4 jocuri – doua remize, doua infrangeri.

Conform ultimelor informatii prezentate de presa de specialitate autohtona la ora meciului sunt asteptati in tribunele National Arena in jur de 40.000 de oameni.

FCSB v VIKTORIA PLZEN (echipe probabile):

FCSB: Nita – Enache, Larie, Balasa, Morais – Pintilii, Ov Popescu – Teixeira, Budescu, Tanase – Alibec; Antrenor: Nicolae Dica.
VIKTORIA PLZEN: Bolek – Mateju, Reznik, Hajek, Havel – Hrosovsky, Zivulic – Petrzela, Kolar, Pilar – Krmencik; Antrenor: Pavel Vrba.

ARBITRI: Aliyar Aghayev – Zeynal Zeynalov, Rza Mammadov. Rezerva: Orkhan Mammadov (toti din Azerbaijan).
STADION: National Arena (Bucuresti).

Sursa foto: GSP.ro