LIGA CAMPIONILOR, TURUL III PRELIMINAR: VIITORUL v APOEL 1-0 (0-0) / DEBUT cu DREPTUL

FC VIITORUL CONSTANTA o va intalni, miercuri seara, cu incepere de la ora 21.00, pe APOEL NICOSIA in prima mansa a TURULUI III PRELIMINAR al Ligii Campionilor, dupa ce campioana Ciprului a trecut de Dudelange (Luxemburg) cu scorul general de 2-0. Dupa 1-0 la Nicosia, APOEL s-a impus si in retur, gratie golului marcat de De Camargo, din penalty, in minutul 40.

UPDATE: VIITORUL CONSTANTA a debutat cu dreptul in preliminariile celei mai importante competitii intercluburi de pe Batranul Continent. Elevii tehnicianului Gica Hagi au reusit sa se impuna, la limita, cu scorul de 1-0 in fata unui adversar mai bine cotat, APOEL NICOSIA, gratie unui super gol marcat din lovitura libera de  Cristi Ganea in minutul 75. Din pacate, campioana din Liga I va juca returul din Insula Afroditei fara Tucudean, care a fost eliminat in prelungirile partidei. 

Formatia lui Hagi a facut un meci foarte bun si a obtinut o victorie in fata unei grupari ce pornea cu prima sansa. VIITORUL CONSTANTA  a dominat acest meci de la inceput pana la final si doar lipsa de concentrare la finalizare a facut ca scorul la pauza sa fie egal, dupa doua sanse bune irosite de George Tucudean si Bogdan Taru. Campioana Romaniei a impresionat prin jocul de pase ce a tinut-o pe APOEL in jumatatea adversara, intr-un meci in care noua dintre jucatorii din lotul Viitorului au fost crescuti la Academie.

Ritmul in partea secunda a fost putin mai scazut, dar deschiderea scorului a venit in minutul 75. Cristi Ganea a prins un sut fantastic din lovitura libera de la aproape 30 de metri si a inscris unul dintre cele mai frumoase goluri din acest an. Cipriotii nu au putut da o replica puternica pe final, astfel ca Viitorul a castigat doar la un gol diferenta, dupa o sansa mare ratata de Florinel Coman in minutul 84.

STIRE INITIALA

VIITORUL CONSTANTA va sustine primul meci, din scurta sa istorie, in preliminariile Ligii Campionilor la fotbal. Duelul cu echipa cipriota APOEL NICOSIA reprezinta un examen important pentru campioana Romaniei, care spera sa obtina un rezultat favorabil in partida programata pe terenul “Central” din cadrul Complexului Academiei de Fotbal “Gheorghe Hagi” de la Ovidiu. Pentru VIITORUL CONSTANTA va fi al doilea meci european sustinut pe teren propriu, dupa ce anul trecut, in preliminariile Ligii Europa, a remizat cu formatia belgiana KAA Gent, scor 0-0. Acum, confruntarea cu APOEL NICOSIA are o miza mult mai mare, participarea in Liga Campionilor reprezentand momentul adevarului pentru fotbalistii Viitorului.

Intalnirea din aceasta seara va fi arbitrata de o brigada italiana avandu-l la centru pe Paolo Valeri.

Gheorghe Hagi, antrenorul campioanei en-titre, s-a aratat extrem de ingrijorat inaintea meciului cu APOEL, fiind nemultumit de prestatia jucatorilor sai din meciul pierdut cu CFR Cluj de sambata trecuta, 0-2. “Nu inteleg ce s-a intamplat cu noi la Cluj. Ce sa ne gandim la APOEL?! Am facut un joc slab, am suferit mult, n-am putut sa construim, nu ne-a iesit nimic. Ce sens mai are sa comentam dupa un astfel de meci in care n-am facut nimic? Daca nu ne revenim fizic si mental, miercuri ne va fi foarte greu. Trebuie sa dam 100% ca sa speram sa castigam. O sa ne fie foarte greu, dar trebuie sa ne revenim”, a declarat Hagi.

APOEL NICOSIA este o formatie obisnuita sa joace in grupele competitiilor europene, iar in sezonul 2011-2012 a ajuns pana in sferturile Ligii Campionilor, fiind eliminata de Real Madrid, dupa ce a castigat o grupa cu Zenit, Sahtior si FC Porto, iar in optimi a trecut de Olympique Lyon.

VIITORUL CONSTANTA v APOEL NICOSIA (echipe probabile):

VIITORUL CONSTANTA: Rimniceanu – Boli, M. Constantin, Tiru, C. Ganea – Benzar, Nedelcu, D. Lopez – Chitu, Tucudean, O. Herea. Antrenor: Gheorghe Hagi.
APOEL NICOSIA: Waterman – Milanov, Artymatas, Markis, Lago – Vinicius, Moirais – Ebacillo, Bertogglo, Oar – De Camargo. Antrenor: Mario Been.

Sursa foto: gsp.ro