Liga Europa, tragere la sorți. CFR Cluj și-a aflat adversarul din 16-imile de finală

Liga Europa, tragere la sorți. CFR Cluj, campioana României, și-a aflat, luni la prânz, adversarul din 16-imile de finală ale competiției. În urma tragerii la sorți care a avut loc la sediul UEFA de la Nyon (Elveția), gruparea ardeleană va juca împotriva echipei spaniole FC Sevilla, deținătoarea recordului de trofee câștigate în Europa League.

Meciurile din 16-imile de finală din Europa League vor avea loc pe 20, respectiv 27 februarie 2020. CFR Cluj va disputa partida tur pe teren propriu.

FC Sevilla ocupa locul 3 in campionatul Spaniei, in spatele granzilor FC Barcelona si Real Madrid. Sub comanda antrenorului Julen Lopetegui, andaluzii impresioneaza in acest sezon prin forta grupului. De altfel, Sevilla este o echipa foarte pragmatica in acest sezon, iar atacul “scartaie” serios.

Cei mai cunoscuti jucatori din lotul Sevillei sunt Chicharito Hernandez, Luuk de Jong, Munir, Jesus Navas si Eder Banega. FC Sevilla a castigat de 5 ori Europa League/Cupa UEFA, in 2006, 2007, 2014, 2015 si 2016. Andaluzii au si o Supercupa a Europei, in 2007.

In campionatul Spaniei, Sevilla nu a putut face fata in duelurile cu granzii si are un singur titlu ce dateaza tocmai din 1946. Sevilla a mai castigat 5 cupe ale Spaniei, ultima data in 2010.

Citește și: LIGA CAMPIONILOR, TRAGERE LA SORȚI. PARTIDE DE CINCI STELE ÎN OPTIMILE DE FINALĂ ALE COMPETIȚIEI

Programul complet al 16-imilor de finala din Europa League:

APOEL FC – FC Basel

FC Copenhaga – Celtic Glasgow
Bayer Leverkusen – FC Porto
Getafe – Ajax Amsterdam
Sporting Lisabona – Istanbul BB
Wolverhampton Wanderers- Espanyol Barcelona
CFR Cluj – FC Sevilla
Olympiacos Pireu – Arsenal Londra
AZ Alkmaar – LASK Linz
Club Brugge – Manchester United
Ludogoret Razgrad – Inter Milano
Eintracht Frankfurt – Red Bull Salzburg
Sahtior Donetk – Benfica Lisabona
VfL Wolfsburg – Malmo FF
AS Roma – KRC Gent
Glasgow Rangers – Sporting Braga

Sursa foto: uefa