LIGA I: Dinamo – Astra Giurgiu 1-4 (1-2), in play-off / ASTRA revine pe LOCUL I

Astra Giurgiu a revenit pe primul loc al clasamentului din Liga 1 dupa ce a demolat Dinamo pe National Arena.

Denis Alibec, atacantul pe care selectionerul Iordanescu il considera gras, a fost omul meciului castigat de giurgiuveni cu scorul de 4-1.

Poate cea mai asteptata intalnire a acestei etape a inceput cu o mare surpriza din partea lui Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo alegand sa joace cu Marc fundas dreapta si cu Hanca in fata sa.

S-a dovedit a fi o alegere sinucigasa, de pe acea parte venind si primul gol al partidei, inscris de Boudjemaa in minutul 17 din pasa lui Junior Morais.

Dinamo a avut sansa egalarii, insa Essombe, scapat singur cu Lung, a sutat previzibil si i-a permis portarului Astrei sa respinga in corner.

Cum o vorba celebra in fotbal spune ca ocaziile ratate se razbuna, Denis Alibec si-a intrat in rol si a distrus-o pe Dinamo. Atacantul Astrei a preluat in careul advers si l-a “executat” pe Cerniauskas cu un sut superb la coltul lung.

Gazdele au reintrat in joc datorita lui Geraldo Alves, autorul unui autogol in minutul 38 dupa o deviere nefericita.

Partea secunda i-a apartinut lui Alibec, care a mai inscris de doua ori pentru o seara perfecta pentru el. Mai mult, varful liderului din Liga 1 nu a ratat sansa de a se distra cu adversarii sai, reusind cateva driblinguri de exceptie.

Astra castiga astfel fara nicio emotie cu Dinamo si revine pe primul loc in clasament, cu 3 puncte peste Steaua.

Sursa foto: gsp