LIGA I: STEAUA – DINAMO 1-1, in play-off

Steaua Bucuresti si Dinamo Bucuresti au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), duminica seara, pe Arena Nationala din Capitala, in etapa a sasea a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Steaua a deschis scorul prin autogolul lui Steliano Filip, care a trimis in proprie poarta, dupa o minge preluata in careu de Adrian Popa (16). Dinamo a egalat in min. 48, prin francezul Eddy Harlem Gnohere, intrat la pauza, dupa o lansare a lui Palic.

Steaua a dominat partida, dar ramane fara victorie in fata lui Dinamo in acest sezon, 0-0 si 1-3 in sezonul regulat si 1-1 in prima etapa din play-off, precum si 0-0 in prima mansa a semifinalelor Cupei Romaniei. 

Campioana a avut prima ocazie de gol, dar Hamroun (12), blocat in extremis de Mevlja. Steaua a deschis scorul in min. 16, prin autogolul lui Steliano Filip. Apoi, Stanciu (19) a trimis un sut prins de Cerniauskas. Meciul a fost intrerupt de arbitru in minutul 22, pentru doua minute, din cauza petardelor aruncate de suporterii stelisti.

Prima sansa a lui Dinamo a fost semnata de Rotariu (27), al carui sut din marginea careului a fost prins de Nita. Pana la finalul primei reprize, Steaua mai putea marca, dar Chipciu (38), scapat singur spre poarta, a fost oprit de o semnalizare eronata. 

Dinamo a inceput in forta repriza a doua si a egalat prin noul-intrat, Gnohere (48), lansat excelent de Palic.

Steaua a revenit in atac, dar sutul lui Stanciu (53) a trecut peste poarta.

Echipa din Soseaua Stefan cel Mare putea da lovitura in minutul 57, cand Rotariu a ratat singur cu portarul Nita. 

Steaua a dominat destul de clar jocul in continuare, dar nu si-a creat decat doua ocazii bune, prin Hamroun (59), insa sutul algerianului a fost prins de Cerniauskas, iar Tade a reluat pe langa poarta de la 10 metri (76).

Dinamo a avut ultima ocazie a meciului, prin Nedelcearu (90+1), insa a ratat lovitura de cap.

Steaua este acum la trei puncte de liderul Astra in Liga I. 

 Sursa foto: agerpres