LIGA I: VIITORUL – STEAUA 1-3 (1-1) / Ros-albastrii se impun la malul marii mai greu decat o arata scorul

STEAUA BUCURESTI a reusit sa se impuna in primul sau meci din aceasta editie a Ligii I. Ros-albastrii au castigat cu 2-1 in fata echipei VIITORUL CONSTANTA, o alta echipa care ne reprezinta in cupele europene in acest sezon. Partida de la Ovidiu a contat pentru etapa a II-a, STEAUA trecandu-si in cont primele trei puncte din acest sezon, in conditiile in care gruparea bucuresteana si-a amanat meciul din prima etapa cu CSM IASI.

Partida de la Ovidiu a fost una disputata, selectionerul CHRISTOPH DAUM, prezent in tribune, putand sa-si faca o buna impresie despre potentialii selectionabili in vederea preliminariilor pentru CM. Meciul a fost unul in care perioadele de joc spectaculos au alternat cu cele mai putin interesante. Dupa o prima repriza cand au jucat, de la egala la egal, cu mult mai experimentatii lor adversari, elevii lui Gica Hagi au avut ghinion in debutul partii secunde cand au trimis, in mai putin de un minut, de doua ori balonul in barele portii aparate de Cojocaru.

De cealalta parte, Reghecampf si-a atins scopul si anume un test util inaintea partidei decisive din turul III preliminar al Ligii Campionilor cu Sparta Praga. Cu amendamentul ca in prima repriza, vicecampionii au suferit la capitolul posesie si omogenitate tinand cont de faptul ca STEAUA a inceput meciul cu multe rezerve. In partea secunda au intrat Enache, Stanciu si Pintilii si situatia s-a schimbat radical, scorul final putand fi si mai mare daca Adi Popa reusea sa-si treaca in cont dubla in prelungiri. 

VIITORUL CONSTANTA – STEAUA BUCURESTI 1-3 (1-1)
Marcatori: Chitu (41) / Tudorie (29), Adi Popa (61), Stanciu (89)

Cum s-au marcat golurile:
’29: TUDORIE deschide scorul dupa ce a profitat de o greseala uriasa a lui Rimniceanu care a respins slab, in fata, centrarea lui Aganovic.
’41: CHITU restabileste egalitatea pe tabel dupa ce preia frumos un balon in marginea careului si suteaza plasat invingandu-l pe Cojocaru cu toata opozitia a doi fundasi adversi.
’61: ADI POPA finalizeaza o actiune superba de atac a ros-albastrilor la care au mai participat Stanciu si Tudorie, ultimul trecandu-si in cont si un assist.
’89: STANCIU inscrie cu un sut plasat, la coltul lung, dupa o pasa scurta primita de la Pintilii.

VIITORUL CONSTANTA: Rimniceanu – Benzar, Tiru, Carp, Cr. Ganea (80 Nimely) – Brandan (67 Iancu) – I. Filip, R. Marin – Purece, Chitu, Fl. Tanase (80 Lopez). Antrenor: GHEORGHE HAGI.
STEAUA BUCURESTI: Cojocaru – Tamas, Tosca, Momcilovic – Ad. Popa, Muniru, Bourceanu (48 Pintilii), D. Popescu (46 Enache) – Aganovic (46 Stanciu), Hamroun, Tudorie. Antrenor: LAURENTIU REGHECAMPF.

STADION: VIITORUL (Ovidiu)
ARBITRU: GEORGE CATALIN GAMAN (Craiova)
CARTONASE GALBENE: Tanase (44), Tiru (48) / Momcilovic (17), Tamas (43), Stanciu (56), Pintilii (54), 

Sursa foto: prosport