Liga Națiunilor. Austria – România 2-3 (1-1) / Victorie superbă reușită de tricolorii lui Rădoi

Liga Națiunilor. Partida de luni seară dintre Austria și România este al doilea meci pentru „tricolori” din această ediție a competiției. Partida va începe de la ora 21. 45 și va fi transmisă în direct la ProTV.

Update: Tricolorii au avut un început de meci excelent la Klagenfurt. O acțiune colectivă începută din propria jumătate de teren a fost finalizată superb, în minutul 3, de Alibec după asistul lui Florinel Coman care a scos doi adversari din joc.

Din păcate avantajul României pe tabela de marcaj a rezistat doar 8 minute, Baumgartner reușind să restabilească egalitatea în minutul 11 după o fază de cascadorii râsului cu fotbaliștii antrenați de Mirel Rădoi în prim plan.

Mingea a zburat peste Coman in stanga defensivei noastre, apoi a ajuns in careu, de unde Baumgartner a inscris fara sa fie deranjat de nimeni.  Cretu, Chiriches si Grigore au asistat neputincioși la golul gazdelor! Reușită prefațată și de mingea trimisă în bară de Hinteregger în minutul 10.

În minutul 38, veteranul Deac s-a accidentat și Rădoi a fost obligat să îl trimită n teren pe Gabi Iancu, golgheterul Viitorului făcându-și debutul la naționala mare.

Repriza secundă începe la fel de furtunos pentru echipa noastră care preia, din nou, conducerea după ce Dragoș Grigore a marcat în urma unui corner. Fundașul de la Ludogoreț și-a spălat păcatele de la golul gazdelor și a marcat primul gol în tricoul galben al naționalei exact în ziua în care a împlinit 34 de ani.

A urmat o perioada de dominare a austriecilor, dar apărarea tricolorilor a rezistat cu brio. Între timp, Alibec i-a lăsat locul în teren lui Pușcaș. Vine minutul 70 și decarul Maxim profită de greșeala fundașului Posch care trimite către propriul careu și înscrie cu un lob superb peste portarul gazdelor care i-a ieșit în întâmpinare. 3-1 pentru România. Trei minute mai târziu, Gabi Iancu iese la rampă după ce șutul său din lovitură liberă, lateral dreapta, lovește stâlpul porții apărate de Schlager.

Emoțiile ating cote maxime, în minutul 81 când rezerva Onisiwo reduce din diferență trimițând mingea, centrată perfect de Baumgartner, cu capul în poartă. La această fază, Dragoș Grigore a fost lăsat singur de Nedelcearu care se plimba prin careu deși deabia îl înlocuise pe căpitanul Chiricheș. În minutul 89, șutul expediat din careu de Stanciu îl găsește la post pe Schlager. România a acumulat patru puncte după primele două partide din această nouă ediție a Ligii Națiunilor și se află pe primul loc al clasamentului grupei.

Probabil că specialistul Florin Răducioiu i-a trimis deja un mesaj selecționerului Mirel Rădoi în care își cere scuze după criticile referitoare la primul unsprezece al României, făcute la scurt timp după ce a fost anunțat de site-urile de specialitate.

Austria – România 2-3 (1-1)
Marcatori: Baumgartner ’17, Onisiwo ’81 / Alibec ‘3, Grigore ’51, Maxim ’70

Austria: A. Schlager – Ulmer, Hinteregger, Posch, Lainer – Grillitsch, Baumgartlinger – Baumgartner, X. Schlager, Sabitzer – Gregoritsch.
Rezerve: Pervan, Stankovic, Dragovic, Ilsanker, Grbic, Ranftl, Lienhart, Zuli, Wober, Trimmel, Onisiwo, Monschein. Selecționer: Franco Foda.

România: Tătărușanu – Burcă, Chiricheș, Grigore, Bancu – Maxim, Crețu, Stanciu – Deac, Alibec, Coman.
Rezerve: Niță, Lazar, Toșca, Hanca, Nedelcearu, Nistor, Pușcaș, Ștefan, Hagi, Iancu, Buș, Cicâldău. Antrenor: Mirel Rădoi.

În celălalt meci al grupei, Norvegia s-a impus în Irlanda de Nord cu scorul de 5-1.

Clasament

România 2j – 4 puncte (golaveraj 4-3)

Austria 2j – 3 puncte (golaveraj 4-4)

Norvegia 2j – 3 puncte (golaveraj 6-3)

Irlanda de Nord 2j – 1 punct (golaveraj 2-6)

Rezultate și program:

Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria 1-2, România – Irlanda de Nord 1-1

Luni, 7 septembrie: Austria – România 2-3, Irlanda de Nord – Norvegia 1-5

Joi, 8 octombrie: Irlanda de Nord – Austria, Norvegia – România (ora 21:45)

Duminică, 11 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord (ora 19:00), România – Austria (ora 21:45)

Sâmbătă, 14 noiembrie: România – Norvegia (ora 19:00), Austria – Irlanda de Nord (ora 21:45)

Marți, 17 noiembrie: Austria – Norvegia, Irlanda de Nord – România (ora 21:45).

Știre inițială

În prima etapă, România a remizat, scor 1-1, pe teren propriu cu Irlanda de Nord, în timp ce gazdele din această seară s-au impus, mai clar decât o arată scorul, 2-1, în deplasarea din Norvegia. Selecționerul Mirel Rădoi a dezvăluit, la conferința de presă oficială, faptul că primul unsprezece al României va suferi modificări față de meciul cu Irlanda de Nord.

Antrenorul în vârstă de 39 de ani se așteptă la o partidă cu foarte mare intensitate. „Vom avea câteva schimbări pentru a evita problemele. La fel cum bine știam că Irlanda de Nord marchează foarte multe goluri în ultimele 15 minute, așa Austria marchează goluri în începuturile de repriză și chiar și pe final. Putem fi în dificultate, dacă nu aducem jucători cu prospețime” a declarat selecționerul României.

„Austria este cea mai bună echipă și favorita grupei. Are un antrenor foarte experimentat, cu o rată de succes foarte mare. La baza succesului său am văzut că stă entuziasmul, ceea ce vrem și noi să transmitem jucătorilor. Am văzut foarte multe partide zilele astea și vă spun sincer că nicio echipă nu a putut meține ritmul pe care l-a avut Austria cu Norvegia. Vom întâmpina dificultăți dacă nu știm la ce să ne așteptăm!

Ca nivel al intensității, putem avea o problemă cu Austria. Au jucători din campionate unde joacă mult cu mingea la nivelul gazonului. Trebuie să fim pregătiți, agresivi și să avem reacție imediat după pierderea mingii. Mi-e greu să cred că vom întâlni o echipă a Austriei care să refuze jocul. Ei sunt obișnuiți să aibă reacție după pierderea mingii, le place să aibă posesia. Nu văd jucători ca Sabitzer care să alerge după minge, e un jucător căruia îi place să atace spațiile și să intre în combinații”, a mai spus Rădoi.

De cealaltă parte, antrenorul Franco Foda a declarat jurnaliștilor austrieci că are deja rețeta ideală pentru a învinge tricolorii. „România propune un altfel de fotbal decât Norvegia. E o echipă care pasează bine, îi place să dețină posesia. Ce trebuie să facem e destul de simplu însă. Să-i luăm mingea și s-o scoatem astfel din zona de confort!”, a spus selecționerul gazdelor din această seară.

Austria – România (echipe probabile):

Austria (4-2-3-1): A. Schlager – Lainer, Posch, Dragovic, Ulmer – Ilsanker, X. Schlager – Onisiwo, Sabitzer, Baumgartner – Gregortisch. Selecționer: Franco Foda
Rezerve: Stankovic, Hinteregger, Grbic, Grillitsch, Lienhart, Zulj, Wober, Trimmel, Monschein.

România (4-4-1-1): Tătărușanu – Hanca, Chiricheș, Toșca, Bancu – Deac, Stanciu, Cicâldău, Fl. Coman – Alibec – Pușcaș. Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve: Niță, Crețu, Nedelcearu, Nistor, Maxim, Hagi, Burcă, Iancu, Sg. Buș, Grigore.

Arbitru: Glenn Nyberg
Stadion: Woertherseestadion (Klagenfurt)

Sursa foto: sport