LIGA NATIUNILOR. IN CE GRUPA se afla ROMANIA si cum arata REGULAMENTUL

LIGA NATIUNILOR. Cu o etapa inainte de finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018, oficialii de la UEFA au facut o simulare si au prezentat cum ar putea arata urnele in Liga Natiunilor, o competitie nou-infiintata, care va debuta in septembrie 2018, informeaza presa de profil autohtona.

Echipele nationale de pe batranul continent care vor participa la aceasta noua competitie vor fi impartite in functie de coeficient, in patru divizii: A, B, C si D.

Ca urmare a coeficientilor, Romania ar intra in momentul de fata in Liga C, a treia ca valoare din Liga Natiunilor. Pe langa Romania, din Liga C mai fac parte echipele nationale din Scotia, Ungaria, Slovenia, Albania, Muntenegru, Serbia, Grecia, Norvegia, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia si  Lituania.

Echipele din Liga C vor fi impartite intr-o grupa de trei echipe si trei grupe de patru echipe, dupa tragerea la sorti.

Cum arata celelalte ligi:

Liga A (4 grupe de 3 echipe): Germania, Portugalia, Belgia Spania, Franta, Elvetia, Angia, Italia, Polonia, Islanda, Croatia, Tara Galilor;

Liga B (4 grupe de 3 echipe): Suedia, Olanda, Rusia, Ucraina, Austria, Irlanda de Nord, Slovacia, Irlanda, Bosnia, Danemarca, Turcia, Cehia;

Liga D (4 grupe de 4 echipe): Azerbaijan, Belarus, Georgia, Macedonia, Insulele Feroe, Armenia, Letonia, Luxemburg, Moldova, Kazahstan, Lichtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar.

Dupa finalul preliminariilor pentru CM 2018, componenta urnelor s-ar putea modifica, in functie de rezultate si coeficientul fiecarei tari .

Regulament Liga Natiunilor

Se vor face patru grupe in fiecare grupa a Ligii, iar primele clasate vor promova, iar ultimele vor retrograda. Castigatoarele grupelor din Liga Natiunilor sau echipele clasate pe pozitiile imediat urmatoare, care nu s-au calificat din grupele preliminare, vor sustine doua baraje. Din fiecare divizie a Ligii Natiunilor se va califica la EURO cate o echipa.

Conform ultimelor informatii, se va juca in sistem campionat, tur-retur, in perioada septembrie-noiembrie 2018. Daca Romania castiga grupa, atunci va promova in Divizia B pentru editia urmatoare a Ligii Natiunilor si are asigurata prezenta in Final Four pentru EURO 2020, in cazul in care ar rata calificarea din grupa preliminara.

Sursa foto: sport