Liga Națiunilor. România – Irlanda de Nord 1-1 (1-0) / Remiză în superioritate numerică

În celălalt meci al grupei, Austria s-a impus în Norvegia

Liga Națiunilor. Naționala României întâlnește, vineri seară, Irlanda de Nord în primul meci al tricolorilor din Grupa 1 a Ligii B. Partida reprezintă, totodată, și debutul selecționerului Mirel Rădoi pe banca tehnică a naționalei de seniori a României. Meciul de pe Național Arena va începe de la ora 21.45 și va fi transmis în direct de PRO Tv.

Update 2: Naționala României a debutat cu un semieșec în această nouă ediție a Ligii Națiunilor. Tricolorii, aflați pentru prima oară sub comanda tânărului selecționer Mirel Rădoi, au remizat, scor 1-1, cu echipa similară a Irlandei de Nord, în ciuda faptului că au evoluat din minutul 39 în superioritate numerică.

Tabela a fost modificată pentru prima dată de naționala României, în minutul 25, după ce George Pușcaș a profitat de o bâlbâială a defensivei nord-irlandeze. Ianis Hagi pasează la marginea careului, Stanciu trimite un șut bun, mingea este respinsă la Chiricheș care insistă și îi trimite lui Pușcaș. Atacantul lui Reading îndeplinește o simplă formalitate și împinge balonul în poartă.

O primă repriză bună pentru tricolori care au intrat la vestiare în avantaj dar și în superioritate numerică. Din păcate gazonul de la Național Arena se prezintă într-o stare deplorabilă, jocul tricolorilor fiind influențat negativ mai degrabă din această cauză decât de adversarii.

Irlanda de Nord a jucat în inferioritate numerică din minutul 39 după ce atacantul Magennis l-a faultat pe Maxim și a văzut al doilea cartonaș galben fiind eliminat.

Repriza secundă a debutat cu o nouă ocazie în dreptul României, același Pușcaș trimițând mingea periculos spre poartă însă Peacock a avut un reflex pe măsură. În minutul 57, Valentin Crețu (28 de ani) și-a făcut debutul la națională fiind trimis în teren în locul lui Ianis Hagi care avea un cartonaș galben.

Același Peacock a ieșit în evidență, din nou, în minutul 68 la șutul expediat din careu de Nicușor Stanciu. Portarul nord-irlandez a fost, de departe, cel mai bun fotbalist din tabăra oaspeților, în minul 79 el refuzându-i, încă o dată, dubla lui George Pușcaș.

În minutul 86, britanicii reușesc să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj după o fază fixă, care a fost executată de același om bun la toate, Peacock. Lafferty l-a dominat pe Toșca într-un duel aerian, mingea ajunge la Whyte și acesta îl învinge pe Tătărușanu. La faza imediat următoare, Alibec a trimis mingea în transversală!

În celălalt meci al grupei disputat în această seară, Austria s-a impus pe terenul cu Norvegiei, scor 2-1. Golurile oaspeților au fost marcate de Gregoritsch (35), Sabitzer (54-pen), Haaland înscriind pentru gazde (66). Luni, 7 septembrie, România va întâlni Austria în deplasare.

Știre inițială

Update: România vs Irlanda de Nord (echipe de start):

România: 12. Tătărușanu – 4. Hanca, 6. Chiricheș (cpt.), 3. Toșca, 11. Bancu – 10. Maxim, 22. Cicâldău, 23. Stanciu – 14. Hagi – 9. Pușcaș, 7. Alibec

Rezerve: 1. Niță, 16. Lazar – 2. Crețu, 5. Nedelcearu, 8. Nistor, 13. Ștefan, 15. Burcă, 17. Deac, 18. Coman, 19. Iancu, 20. Buș, 21. Grigore

Antrenor: Mirel Rădoi

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – McNair, Cathcart, Ballard – Dallas, Davis (cpt.), Evans, Lewis – Magennis, Saville – Washington

Rezerve: McGovern, Carson, Smith, McLaughlin, McGinn, Boyce, Lafferty, Ferguson, Thompson, Whyte, Cooper, Lavery

Antrenor: Ian Baraclough

Știre inițială

La conferința de presă susținută joi, selecționerul Mirel Rădoi nu a declarat foarte multe lucruri legate de abordarea tactică a jocului dar a precizat că nu va utiliza extreme în primul unsprezece. ”Pot să vă spun că nu o să fie o garnitură de început cu extreme. În rest, cel mai important nu este sistemul de joc, ci dinamica. Am văzut gazonul, nu este unul la care ne așteptam, dar trebuie să ne adaptăm”, a declarat Rădoi.

Astfel, România ar putea începe meciul din această seară într-un sistem 4-4-1-1 pe care îl găsiți mai jos la echipe probabile, sau într-un sistem 5-3-2 care ar putea arăta așa: Tătărușanu – Hanca, Burca, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu – Nistor, Stanciu, Cicâldău- Alibec, Pușcaș.

România – Irlanda de Nord (echipe probabile):

România: Tătăruşanu – Hanca, Chiricheș, Burcă, Toșca – Deac, Stanciu, Cicâldău, Maxim – Ianis Hagi – Pușcaș. Selecționer: Mirel Rădoi
Irlanda de Nord: Peacock-Farrel – Flanagan, Cathcart, McNair – Ferguson, Saville, Davis, Evans, Smith – Magennis, Thompson. Selecționer: Ian Baraclough

Arbitru: Francois Letexier. Asistenți: Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (toți din Franța).

La 8 octombrie, naţionala României va disputa şi semifinala play-off-ului Euro-2020, în Islanda. În cazul unui succes, finala pentru calificarea la turneul final va avea loc la 12 noiembrie, în Bulgaria sau Ungaria, în funcţie de învingătoarea din cea de-a doua semifinală.

Program Liga Naţiunilor:

Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (21:45)

Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (21:45)

Duminică, 11 octombrie: Norvegia – România (19:00), Irlanda de Nord – Austria (21:45)

Miercuri, 14 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord, România – Austria (21:45)

Duminică, 15 noiembrie: Austria – Irlanda de Nord, România – Norvegia (21:45)

Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România, Austria – Norvegia (21:45).

Sursa foto: prosport