Liga Națiunilor. România – Muntenegru 0-0 / Debut slab pentru tricolori care n-au putut învinge un adversar în inferioritate

Naționala României debutează vineri, de la ora 21.45, în Liga Națiunilor cu o partidă jucată fără spectatori împotriva Muntenegrului, pe arena “Ilie Oană” din Ploiești. Meciul va fi transmis în direct pe PRO TV.

Update: România a remizat, vineri seară, la debutul din Liga Națiunilor, împotriva reprezentativei Muntenegrului, scor 0-0. Partida s-a desfășurat pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, fără spectatori. ”Tricolorii” nu au reușit să profite de superioritatea numerică din ultimele 20 de minute, după ce Mugosa a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

România nu a reușit să marcheze într-un meci în care a avut 16 șuturi, dintre care doar două pe cadrul porții lui Petkovic. Mai mult, Muntenegru a fost echipa care a fost mai aproape de victorie, în ciuda inferioritații numerice din finalul partidei. Muntenegru a evoluat în zece jucători după eliminarea lui Mugosa, din minutul 77, când a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault asupra lui Bălașa.

“E urât să joci fără spectatori, mai ales că naţionala are nevoie de fani. Au fost agresivi, nu am reuşit să desfacem apărarea lor. Nu am fost inspiraţi în faza de atac, ei au încercat să ţină de rezultat şi au jucat la trecerea timpului. Nu pot să le reproşez nimic băieţilor, au dat totul, acum trebuie să mergem la Belgrad şi să facem un rezultat bun acolo. Chiricheş pare mai grav ca Pintilii, vom vedea ce se va întâmpla. Dacă nu se accidenta Pintilii, următoarea schimbare era Ţucudean, am fi jucat cu două vârfuri”, a declarat selecționerul Cosmin Contra la Pro TV imediat după partida de la Ploiești.

Știre inițială

România a obținut un singur punct din cele două partide desfășurate împotriva Muntenegrului în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia. În meciul tur, jucat pe Cluj Arena, scorul a fost 1-1, după ce Stanciu a ratat un penalti în minutul 90+7.

Marcatori au fost Adi Popa (minutul 85), respectiv Stevan Jovetic (minutul 87), care este absent la partida din această seară. În returul disputat la Podgorica, Muntenegru s-a impus, scor 1-0, printr-un gol marcat de același Jovetic (minutul 75).

România vs Muntenegru (echipele probabile):

România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Chiricheș, Bancu – Stanciu, Pintilii – Chipciu, Budescu, Mitriță – Țucudean. Antrenor: Cosmin Contra.
Muntenegru: Petkovic – Stojkovic, Savic, Simic, Radunovic – Vukcevic, Kosovic – Boljevic, Ivanic, Jovovic – Mugosa. Antrenor: Ljubisa Tumbakovic.
Stadion: Ilie Oană (Ploiești)

România se află în a treia serie valorică (C), în Grupa a 4-a, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania.

Programul României în Liga Naţiunilor:

7 septembrie: România vs Muntenegru (stadion “Ilie Oană”, Ploieşti), Lituania – Serbia (ora 21:45)

10 septembrie: Serbia vs România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)

11 octombrie: Lituania vs România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România vs Serbia (Arena Naţională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia vs Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti

20 noiembrie: Serbia vs Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).

Sursa foto: sport