LIGA PROFESIONISTA de FOTBAL a fost amendata de CONSILIUL CONCURENTEI

CONSILIUL CONCURENTEI (CC) a amendat Liga Profesionista de Fotbal (LPF) cu 185.664 lei pentru ca nu a respectat angajamentele asumate referitoare la DREPTURI de DIFUZARE a meciurilor de fotbal in perioada 2011 – 2014, se arata intr-un comunicat al CC.

Consiliul Concurentei (CC) a constatat ca LPF, condusa acum de Gino Iorgulescu, a incalcat angajamentele prin faptul ca nu a vandut DREPTURILE de TELEVIZIUNE aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 si 9 prin intermediul unei LICITATII DESCHISE, transparente si nediscriminatorii, ci sub forma unui singur pachet de drepturi.

CITESTE SI: Liga 1 si Cupa Ligii vor fi difuzate in continuare in direct si pe Look Plus si Look TV 

De asemenea, institutia arata ca LPF a cesionat anumite categorii de drepturi cu caracter exclusiv, desi angajamentele asumate prevedeau cesionarea cu titlu neexclusiv a acestor categorii de drepturi. In ceea ce priveste drepturile de transmisie directa radio, LPF le-a CESIONAT EXCLUSIV catre Societatea Romana de Radiofuziune, printr-un contract incheiat pe o perioada de 3 (trei) ani, neexistand o pachetizare a meciurilor.

Pe langa vechea investigatie, CONSILIUL CONCURENTEI (CC) acum deruleaza o noua investigatie asupra modului in care LPF a vandut in 2014 drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul Ligii I. Aceasta investigatie a fost declansata in urma unei plangeri.

LPF a vandut in 2014 DREPTURILE de TELEVIZARE ale meciurilor de fotbal catre compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioada de 5 ani. Compania a decis sa le valorifice prin intermediul a doua posturi de televiziune in regim “cu plata”. Investigatia nu vizeaza modalitatea in care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifica aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF. 

CITESTE SI: RCS&RDS va transmite gratuit meciurile din Liga 1 si Cupa Ligii pe Digi Sport 

Autoritatea de concurenta accepta angajamente doar in situatia in care acestea sunt o masura mai eficienta decat continuarea investigatiei. Neindeplinirea angajamentelor devenite obligatorii prin decizie a CONSILIULUI CONCURENTEI constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 0,5% la 10% din cifra de afaceri totala realizata in anul financiar anterior sanctionarii.

Sursa foto: sport.ro