Liga Profesionista de Fotbal va propune amanarea returului din cauza conditiilor meteo

Liga Profesionista de Fotbal (LPF) este hotarata sa propuna amanarea reluarea campionatului din cauza conditiilor meteorologice actuale, dar si in baza prognozei pentru urmatoarea perioada care nu este deloc una imbucuratoare, informeaza postul Pro Tv. Ninsorile abundente din ultimele saptamani au adus munti de zapada pe stadioane, majoritatea arenelor fiind impracticabile.

Conform sursei citate, Gino Iorgulescu, presedintele LPF, se gandeste serios sa amane reluarea campionatului cu una sau mai multe saptamani din cauza vremii.In mod normal continuarea returului din Liga I ar trebui sa inceapa in data de 22 februarie, iar pana atunci Steaua Bucuresti ar fi trebuit sa dispute cele doua restante pe care le are in zilele de 14 si 18 februarie.

Citeste si: Iorgulescu a vrut sa-l dea afara pe Victor Piturca. Selectionerul, salvat de Mircea Sandu 

Misiunea lui Gino Iorgulescu este usurata si de faptul ca nationala Romaniei a ratat calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, astfel ca etapele de campionat ar putea sa se dispute inclusiv in luna mai a acestui an.

Astfel, LPF ar putea trimite o solicitare oficiala catre FIFA si UEFA in care sa ceara o derogare in acest sens.

La ora actuala, mai multe arene din Romania se afla, la propriu, ingropate sub nameti, practicarea unui joc de fotbal fiind imposibila in aceste conditii.

Sursa foto: prosport.ro