LIGA TINERILOR FOTBALISTI DIN SECTORUL 6 se va desfasura sambata in PARCUL CRANGASI

Sambata, 13 iunie 2015, incepand cu orele 09:00, in Parcul Crangasi din Sectorul 6 se va derula competitia sportiva ”LIGA TINERILOR FOTBALISTI”.

Organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, evenimentul este dedicat COPIILOR DIN SISTEMUL DE PROTECTIE SOCIALA, anul acesta participand echipe ale directiilor de asistenta sociala din Bucuresti, alaturi de echipe ale unor licee si ONG-uri.

Programul ”LIGA TINERILOR FOTBALISTI” a debutat in anul 2001 pe raza Sectorului 6, cu scopul dezvoltarii micilor talente si prevenirii sau combaterii comportamentelor deviante la copii si adolescenti.

CITESTE SI: Cei mici sunt invitati la ”LUNA COPILARIEI”, in Parcul Drumul Taberei

Destinat initial copiilor ce stateau permanent sau temporar pe strada, programul ”LIGA TINERILOR SPORTIVI”a fost extins si la alte categorii de beneficiari, in special copii cu devianta comportamentala, aflati in risc de abandon scolar, risc de delincventa sau proveniti din familii marginalizate. Proiectul isi propune dezvoltarea micilor talente si atragerea copiilor cu probleme psiho-sociale in activitati sportive cu scop educativ si de modelare a comportamentului in colectivitate.

Performanta sportiva constituie un obiectiv secundar in cadrul proiectului, importante fiind efectele participarii la acest program asupra conduitei copiilor (reluarea legaturii cu scoala, reintegrare familiala, evitarea recidivei pentru copiii delincventi etc). Selectarea copiilor pentru participarea la competitii se face tinand cont de rezultatele scolare si de comportamentul copiilor in familie.

Meciurile vor fi arbitrate de trei arbitri ai Federatiei Romane de Fotbal, toti cei 100 de participantii la competitie vor primi trofee, diplome si premii constand in echipament sportiv si dulciuri.

*sursa foto: primarie6.ro