LIICEANU, despre BREBAN: Sa se ajunga ca un academician sa ceara lichidarea unui confrate e halucinant

GABRIEL LIICEANU a declarat intr-o interventie telefonica la postul B1TV ca instigarea la violenta a unui academician impotriva unui confrate de-al sau este de neadmis, facand referire la NICOLAE BREBAN care a spus, in cadrul unei sedinte a Sectiei de filologie si literatura a Academiei Romane, ca HORIA ROMAN PATAPIEVICI si GABRIEL LIICEANU sunt ar trebui impuscati.

“Ca sa se ajunga ca un academician sa indemne, sa ceara lichidarea unui confrate e halucinant. E clar ca un membru al Academiei trebuie sa se distinga prin tinuta morala, ca n-are voie sa aiba vehementa verbala. Ce pot sa va spun, sunt socat, ca multi din jurul meu.

EUGEN SIMION a spus ca nu s-a referit la mine. Admitand ca s-a referit doar la PATAPIEVICI schimba cu ceva situatia? Conteaza ca propus asa ceva! Exista metafore legate de impuscarea cuiva? N-am destule cuvinte de indignare”, a declatat acesta.

CITESTE SI: SCANDAL la ICR. PATAPIEVICI, despre afirmatiile lui BREBAN: Se face un proces de intentie care este grotesc

De asemenea, scriitorul a adaugat ca nu este problema lui NICOLAE BREBAN, ci a Academiei Romane de la care asteapta o reactie.

“Stiti care e lucrul cel mai grav? in discutii nu e vorba de BREBAN, ci de faptul ca din sedinta la care a participat si unde a facut aceste declaratii, doar doi oameni au reactionat. Cum sa va spun, faptul ca un coleg de-al lor le propune asa ceva si ei tac, acolo e drama Academiei, nu a lui BREBAN”, a adaugat acesta.

Sursa foto www.evz.ro