Lilian Zamfiroiu, propunerea USL pentru ICR, a primit avizul senatorilor

Lilian Zamfiroiu, propunerea USL pentru conducerea Institutului Cultural Roman (ICR), a primit avizul senatorilor din cele doua comisii, cu 14 voturi “pentru” si 1 abtinere.

In timpul audierilor din comisii, Zamfiroiu a tinut sa precizeze ca isi va da toata silinta ca obiectivele pe care le va stabili cu viitoarea echipa de conducere sa fie duse la indeplinire.

“Ideea ca nu sunt creator de cultura si doar manager cultural cred ca ma va ajuta, pentru ca nu ma situez intr-unul dintre curentele, gruparile culturale prezente acum la nivel national, avand avantajul, ma mandresc, sper, sa facilitez dialogul dintre aceste grupari culturale. As dori sa aduc ceasul la zero, anume sa aduc la aceeasi masa reprezentantii tuturor curentelor culturale. Stiu ca unii dintre voi veti zambi, este o misiune aparent imposibila. Ma incapatanez sa cred, insa, in acest deziderat. De ce imaginea culturii romane in lume ar fi multipla, din moment ce cultura romana este una singura?”, a spus Zamfiroiu.

Zamfiroiu a incheiat: “Nu voi institui regula Au plecat ai vostri, au venit ai nostri, pentru ca nu fac parte nici din ai vostri, nici din ai nostri”.

Foto: Jurnalul