LINISTE, s-a trezit OLGUTA! Precizarile ministrului Muncii despre MAJORARILE SALARIALE

Cresterile salariale ale bugetarilor, cu 56% in medie, sunt exact cum scrie in programul de guvernare, pe urmatorii patru ani, si oricine are neclaritati poate citi programul de guvernare, a transmis Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, informeaza Agerpres.

“Ca sa fiu foarte clara, desi aveam senzatia ca s-a inteles si ca e logic: cresterile salariale ale bugetarilor, cu 56% in medie, sunt exact cum scrie in programul de guvernare, pe urmatorii patru ani. Nu vom avea situatii in care salariile sub 4.000 lei, care se dubleaza, pe medie, sa depaseasca salariile care sunt acum in plata la 7.000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasa la alta.

De altfel, observ ca rugamintea ca anexa cu salariile din Armata si Ordine publica sa nu fie data presei pana nu devine finala ca urmare a negocierilor a ramas doar deziderat si a ‘scapat’ in presa. De acolo, oricine poate vedea cum se calculeaza salariile pana in 2021. Cu precizarea ca anexa nu e finala, pana nu avem acordul final cu sindicatele si nu se aproba in Parlament. P.S. Cine are neclaritati poate citi programul de guvernare”, a scris luni pe Facebook ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Presedintele Comisiei pentru munca a Camerei Deputatilor, social-democratul Adrian Solomon, a sustinut, luni, ca in programul de guvernare al PSD se prevede o crestere etapizata a salariilor bugetarilor, sustinand ca declaratia ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, referitoare la dublarea salariilor, este probabil o greseala de comunicare (DETALII AICI).

De asemenea, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat luni ca inca din legislatura trecuta s-a stabilit ca majorarea salariilor in sistemul public, prin legea salarizarii unitare, sa se faca etapizat, dar a precizat ca nu a avut o discutie cu ministrul Muncii pe aceasta tema, pentru a vedea care sunt posibilitatile in prezent (DETALII AICI).

Sursa foto: antena3