LIONEL MESSI, ANCHETAT pentru frauda de peste 4 milioane de euro

Fotbalistul Barcelonei, LIONEL MESSI, are mari probleme cu justitia din Spania. Instanta din Barcelona a respins apelul avocatilor starului argentinian in cazul posibilei fraude de 4,1 milioane de euro, facuta de golgeterul Champions League din acest an.

Inalta Curte din Barcelona sustine ca are probe care il INCRIMINEAZA pe Messi. Acesta ar fi beneficiat de pe urma actiunilor unei retele de companii care lucrau pentru a frauda statul.

Messi e obligat sa discute cu magistratii, indiferent daca el stia sau nu cu ce se ocupa acele companii. Decizia atrage continuarea investigatiilor in ceea ce-i priveste pe Messi si pe tatal sau pentru INFRACTIUNI DE FRAUDA produse in anii 2007, 2008 si 2009.

El Pais a publicat niste date prin care Messi ar fi creat firme care s-ar fi ocupat de drepturile de imagine ale sale. Astfel, aceasta retea i-ar fi permis sa plateasca taxe mult mai mici decit ar fi fost cazul pentru contracte mari.

Desi Avocatul Poporului a cerut ca Messi sa fie achitat, Fiscul spaniol a insistat pentru ca aceasta ancheta sa continue. Presa din Spania sustine ca starul argentinian risca 5 ani de inchisoare.