Lionel Messi nu mai semnează cu Barcelona!

Jurnaliștii de la cotidianul spaniol Marca au scris, joi seară, în ediția electronică a publicației că starul argentinian Lionel Messi nu va mai semna un nou contract cu FC Barcelona. 

Update: Acum câteva momente, Gruparea catalană a făcut următorul anunț pe contul său de Twitter: ”Ultima oră: Leo Messi nu va continua la FC Barcelona”.

“Deşi FC Barcelona şi Lionel Messi au ajuns la un acord şi la intenţia clară ca ambele părţi să semneze astăzi un nou contract, acest lucru nu se poate întâmpla, din cauza unor obstacole financiare şi structurale (regulamentele Ligii Spaniole). Drept urmare, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părţi regretă profund că dorinţele jucătorului şi clubului nu vor fi îndeplinite până la urmă. FC Barcelona îşi exprimă din toată inima recunoştinţa faţă de jucător pentru contribuţia sa la creşterea clubului şi îi urează toate cele bune în viitor în plan personal şi profesional”, este anunţul catalanilor.

Lionel Messi, sextuplu câştigător al Balonului de Aur, şi-a încheiat pe 30 iunie vechiul contract cu Barcelona, semnat pe 25 noiembrie 2017, cu o clauză de reziliere de 700 milioane euro. Ajuns la 34 ani, Messi şi-a petrecut întreaga carieră la Barca, făcându-şi debutul în prima echipă a catalanilor în 2004. El a disputat de atunci 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile.

Știre inițială

“S-a ajuns într-un punct fără întoarcere, unul imposibil de rezolvat”, scrie sursa citată, care precizează și faptul că președintele Joan Laporta își asumă această situație grea. Chiar la această oră conducerea catalanilor discută modalitatea în care clubul să explice public acest eșec uriaș și rezultatele negocierilor.

Marca mai notează că toată afacerea a picat în timpul mesei de prânz la care participau oficialii Barcelonei și Lionel Messi cu reprezentanții săi. Acum este așteptat anunțul oficial.

Lionel Messi trebuia să semneze noul contract cu FC Barcelona, care urma să aibă o durată de 5 ani. Este surprinzător că starul argentinian nu a mai semnat, având în vedere că el fusese de acord să renunțe la mai mult de jumătate din salariul său, cifrat la 76 de milioane de euro pe an.

Sursa foto: Marca