Lionel Messi, penalizat de PSG cu cea mai mare amendă din istorie

Lionel Messi se va despărți cu scandal de actualul său club, Paris Saint Germain. Superstarul argentinian a fost suspendat pentru o perioadă de două săptămâni și a încasat și cea mai mare amendă din istorie, 1,5 milioane de euro.

Conform surselor din interiorul clubului parizian, citate de jurnaliștii de la cotidianul L’Equipe, Leo Messi (35 de ani) a plecat la Riad împreună cu familia pentru a promova turismul din Arabia Saudită fără a avea acordul lui PSG, ignorând antrenamentele programate și provocând un conflict care a făcut înconjurul lumii.

Astfel, Luis Campos, directorul sportiv de la PSG, l-a anunțat deja pe Messi despre aceste sancțiuni. La rândul său, internaționalul argentinian în vârstă de 35 de ani nu ar mai vrea să îmbrace deloc tricoul parizienilor de teama ultrașilor. În plus, contractul i se încheie pe 30 iunie, iar PSG nu vrea să-l prelungească, dar ar putea fi reziliat mai devreme. Lionel Messi a jucat 71 de partide pentru PSG, timp în care a marcat 31 de goluri și o oferit 34 de pase decisive.

Messi a fost suspendat de PSG pentru două săptămâni, astfel că va rata partidele de campionat cu Troyes și Ajaccio, perioadă în care nu va avea voie nici să se antreneze și nici nu va fi plătit. Ceea ce înseamnă 1,5 milioane de euro din salariul anual de 41 de milioane, cea mai mare amendă din istorie. Cu 400 de mii de euro peste cea primită de Cristiano Ronaldo la Manchester United, 1,1 milioane.

Ministrul saudit al turismului, Ahmed Al-Khateeb, a dezvăluit pe Twitter că, marți, Messi a fost la cumpărături pe Via Riyadh și s-a relaxat într-un parc de distracții pe Riyadh City Boulevard, cu jocuri și experiențe de realitate virtuală împreună cu soția și cu doi dintre cei trei băieți ai lor, Thiago (10 ani) și Mateo (7). Lionel Messi e răsplătit cu 30 de milioane de euro anual ca ambasador al turismului saudit.

Sursa foto: L equipe