Lionel Messi și Robert Lewandowski, legende în viață pentru Barcelona și Bayern! Recorduri uluitoare doborâte de cei doi

Lionel Messi a reușit o performanță uluitoare în partida dintre Barcelona și Celta Vigo (4-1). Argentinianul și-a trecut în cont o triplă, ultimele două goluri venind din lovitură liberă. Nici Robert Lewandowski nu este mai prejos, polonezul reușind să devină o veritabilă legendă pentru Bayern Munchen după dubla reușită în poarta rivalei Borussia Dortmund, scor 4-0!

După evoluția magistrală de pe Camp Nou, sud-americanul a egalat un record deținut de Cristiano Ronaldo: a ajuns la 34 de hat-trick-uri în La Liga. Mai mult, acesta este al 11-lea an consecutiv în care Lionel atinge borna de 40 de goluri.

Lionel Messi, recorduri incredibile după hat-trick-ul cu Celta Vigo

În martie 2007, Messi reușea primul său hat-trick la Barcelona, iar un an mai târziu, transforma prima lovitură liberă. Azi, el și-a trecut în cont al 52-lea hat-trick, după ce a înscris al 52-lea gol din lovitură liberă.

Lionel Messi mai are de partea lui o statistică impresionantă: în ultimele 8 sezoane, a marcat 29 de goluri din lovituri libere, mai multe decât toate echipele din primele 5 campionate. Juventus (27), Real Madrid (23), Roma (21), Lyon (21) și PSG (20) se află în spatele lui.

Robert Lewandowski, o legendă în viaţă pentru Bayern Munchen!

La rândul său, Robert Lewandowski devine o legendă în viaţă pentru Bayern Munchen! Atacantul polonez bate record după record în acest sezon. Lewa a fost omul meciului pentru bavarezi şi în derby-ul cu Borussia Dortmund în care a reuşit o dublă.

Au fost golurile 15 şi 16 din Bundesliga în doar 11 runde. Astfel, Lewandowski şi-a mai trecut în cont o performanţă – a doborât un record care părea de neatins, cel al lui Gerd Muller. Bomberul lui Bayern de acum 50 de ani înscrisese 15 goluri în 11 etape în sezonul 1968/69, anul primului event pentru gruparea muncheneză.

Robert Lewandowski a ajuns deja la 23 de goluri în 18 partide din toate competiţiile, fiind primul fotbalist din Bundesliga care marchează în 11 etape la rând.  Are mai multe goluri marcate decât Atletico Madrid sau AC Milan în acest sezon. Un alt amănunt interesant este și faptul că Robert Lewandowski a fost nominalizat în unsprezecele ideal all-time atât a celor de la Bayern Munchen, cât și a celor de la Borussia Dortmund! La galben negri face pereche în atac cu elvețianul Stephan Chapuisat, iar la bavarezi cu celebrul Gerd Muller!

Sursa foto: sport