Lista candidatilor PSD la alegerile europarlamentare, anuntata pana in 31 ianuarie

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, dupa sedinta BPN a PSD, ca social-democratii vor finaliza lista candidatilor la alegerile europarlamentare, precum si aliantele pe care le vor incheia pentru acest scrutin european pana la data de 31 ianuarie, cand va fi convocata o sedinta a CExN, transmite Mediafax.

Totodata, Ponta a facut referire si la Legea minelor, despre care a spus ca este absolut necesara, avand in vedere ca Romania are multe resurse naturale si multe situatii de blocaj, el explicand ca este “treaba” Parlamentului sa se ocupe de elaborarea acesteia.

“La sfarsitul lunii, pe 31, vom avea Comitet Executiv National si intalnirea grupurilor noastre parlamentare, iar pana atunci vom avea finalizate, legat de alegerile europarlamentare, aliantele pe care PSD le va avea, modul in care candidam, lista de candidati, in asa fel incat, practic, de la 1 februarie, candidatii nostri sa intre in procesul public de evaluare si de prezentare a ofertei noastre”, a declarat Ponta.

El a mentionat ca pana la 31 ianuarie vor fi finalizate si organizarea structurilor politice, precum si oferta politica pentru alegerile europarlamentare.
Ponta a spus ca PSD isi propune, in perspectiva europarlamentarelor, sa isi pastreze primul loc in randul partideor politice din Romania si sa obtina un numar de mandate cel putin egal cu cel pe care il are in acest moment.

“Ne propunem sa fim, in cadrul grupului socialist, intre primele delegatii nationale, in asa fel incat reprezentantii PSD sa ocupe pozitii politice in Parlametul European, iar sprijinul nostru pentru alegerea domnului Martin Schulz ca presedinte al Comisiei Europene sa fie unul consistent”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai declarat ca Legea minelor este absolut necesara, avand in vedere ca Romania are multe resurse naturale si multe situatii de blocaj, el aratand ca este “treaba” Parlamentului sa se ocupe de elaborarea acesteia.

Intrebat daca este posibil ca Guvernul sa asume un proiect de lege privind minele, Ponta a raspuns negativ: “Nu, Parlamentul. E treaba Parlamentului”.

El a precizat ca o astfel de lege este necesara, in detrimentul “propagandei” care se face referitor la acest subiect, avand in vedere ca exista multe resurse naturale si multe blocaje.

“In mod sigur este o lege necesara, pentru ca, dincolo de propaganda, se refera la foarte multe resurse naturale si avem foarte multe situatii de blocaj. Remin Baia Mare ar fi, sa zic, prima care imi vine in minte, dar sunt si altele. Dar, ma rog, in Romania cine tipa mai tare are si dreptate, ceea ce nu e corect. Deci o Lege a minelor, initata de altfel de ministrul Vosganian, e absolut necesara”, a raspuns Ponta.