Lista candidatilor PSD la europarlamentare, deschisa de Corina Cretu si Ecaterina Andronescu

PSD a validat in sedinta Consilului Executiv National, desfasurata in aceasta dimineata, lista candidatilor social-democrati la alegerile europarlamentare din luna mai. PSD mizeaza pe 13 locuri eligibile in Parlamentul European, locurile 14 si 15 fiind cu semnul intrebarii. 

Actualul europarlamentar Corina Cretu va ocupa prima pozitie pe lista PSD la alegerile europarlamentare din luna mai, locul al doilea revenindu-i fostului ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu, a anuntat presedintele PSD, Victor Ponta, dupa sedinta CExN al partidului.

Ponta a mai anuntat ca al treilea pe lista va fi Catalin Ivan, actualul sef al delegatiei PSD in PE.

Pe urmatoarele locuri se vor afla: ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, consilierul premierului pe problemele romilor, Damian Draghici, ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, actualii europarlamentari Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Dancila, adjunctul sefului de cabinet al comisarului european Ciolos, Sorin Moisa, precum si actualii eurodeputati Victor Bostinaru si Claudiu Tanasescu.

Vezi aici cine este romanca prezentata cap de lista la europarlamentare pentru un partid din Belgia 

Pe pozitia a 13-a pe lista se afla Claudia Tapardel, vicepresedinte PSD si consilier in CGMB.

Urmatoarele locuri sunt destinate, in ordine, unui candidat sustinut de PC, unuia sustinut de UNPR, altuia sustinut de PES Activists si unui candidat sustinut de Tineretul Social-Democrat. Locurile de la 18 la 32 ar urma sa revina candidatilor sustinuti de organizatiile judetene.

PSD mizeaza pe 13 locuri eligibile in PE, locurile 14 si 15 fiind cu semnul intrebarii. Romania va avea, in viitoarea legislatura a PE, 32 de mandate, fata de 33 in prezent.