Lista de medicamente compensate, modificata

Peste 20 de medicamente, scoase de pe lista de compensate

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, joi, ca lista de medicamente compensate ar putea fi modificata si a explicat ca pentru prima data modificarea se va face pe alte principii, in urma unei analize a dosarelor depuse de industria medicala.

Potrivit lui Nicolaescu, comisiile ministeriale vor revizui protocoalele terapeutice, pentru ca, pe baza lor, anumite medicamente sa fie folosite la nivel de generice.

“Este prima data cand facem demersuri de modificare la lista de compensate pe alte principii. S-a lucrat in iulie pe norme, criterii, au fost perioade in care industria a depus dosarele pe medicamentele care se vor introduse pe lista, pentru ca au fost multe dosare si avem o capacitate medicala limitata. Avem putini specialisti, ii numaram pe degetele de la o mana. Ei trebuie sa faca o evaluare corecta”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Lista cu medicamente compensate nu a mai fost modificata din 2008.  Cifra de medicamente compensate estimata este de 100 pana pe 25 noiembrie si de 150 – 160 pana la 1 decembrie.

Foto: dijon-sante.fr