Lista integrala a puscariasilor scriitori: Titlurile de carti scrise in ultimii 3 ani, pentru a scapa de inchisoare

Aproape 200 de puscariasi au publicat peste 400 de carti, in ultimii trei ani. Cea mai mare inspiratie au avut-o Dan Voiculescu si Dinel Staicu; ei detin recordul cu cate 10 lucrari “stiintifice” publicate de cand se afla in detentie, informeaza Hotnews. 

Si fondatorul OTV, Dan Diaconescu, a scris 5 carti, in 3 dintre acestea folosind cuvantul “stiintific” inca din titlu. Miza: pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa in puscarie, detinutului i se reduce cu 30 de zile pedeapasa, potrivit legii. Ministerul Justitiei a trimis lista integrala a titlurilor scrise de puscariasi, din ianuarie 2013 si pana decembrie 2015.

Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor au trimis, la solicitarea HotNews.ro, lista cartilor scrise in puscarie de catre condamnati, in ultimii trei ani.

Recordul celor mai multe carti scrise si publicate in perioada de cand se afla in inchisoare il detin Dan Voiculescu (caruia apropiatii i se adreseaza cu Dom’ Profesor) si Dinel Staicu: fiecare a scris 10 carti. Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in august 2014, in dosarul ICA, deci a scris toate aceste lucrari “stiintifice” intr-un an si cateva luni de puscarie. 

Ce carti a scris Dan Voiculescu din august 2014, de cand este in puscarie:

Cartile scrise de Dinel Staicu:

Cei doi sunt urmati in acest top de catre Remus Virgil Baciu, cu 8 carti scrise din penitenciar. Remus Virgil Baciu isi ispaseste din aprilie 2014 o pedeapsa de 5 ani de puscarie pentru trafic de influenta (sursa), iar in aprilie 2015 a fost trimis in judecata intr-un alt dosar pentru fapte realizate pe cand era vicepresedinte al A.N.R.P.  

Cartile scrise de Baciu:

Cele mai ciudate si paradoxale titluri din inchisoare

Doua dintre cele mai amuzante titluri din puscarie ii apartin lui Mihail Cristian Vasile, condamnat la 6 ani de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii, alaturi de Adrian Nastase. Dintre cele patru carti semnate de el, doua au urmatoarele titluri: “China-networking sau guangxi-comportament organizational” si “Leadership intre carisma si jung zi”. Vasile Cristian a fost director general al SC EUROGRAFICA SRL si a fost condamnat pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, spalare de bani si fals in inscrisuri. 

Fostul primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a scris si el 5 carti din vara lui 2014 – cand a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru mita. De la “Controlul calitatii pestelui, batracienilor si fructelor de mare”, fostul primar a trecut la “Controlul calitatii laptelui, produselor lactate si a mierii”, pentru a termina cu “Controlul calitatii carnii si produselor din carne”.

Dintre cele 5 titluri, toate dedicate presei, semnate de Cornel Penescu, se remarca “Presa online din Arges – pasi timizi spre o presa moderna”. 

Tot despre presa a scris si Dan Diaconescu. De cand a fost condamnat la 5 ani si sase luni de inchisoare pentru santaj, din martie 2015, patronul OTV a publicat 5 lucrari, 3 dintre ele avand cuvantul “stiintific” in titlu: 

Un titlu care atrage atentia vine si de la Gheorghe Mencinicopschi: “Bolile informationale. Patogeneza genetico-epigenetica biologia – biomedicina informational cutantica”.   

Printre scriitorii din puscarii avem si un poliglot, care a publicat cartea “Validarea si eficienta dreptului/The validity and effectiveness of law”. 

Fostul parlamentar Dan Pasat, condamnat pentru santaj si operatiuni financiare incompatibile cu functia de deputat, a tratat pe larg dupa gratii “Coruptia ca fenomen si infaptuirea justitiei”, in timp ce Bogdan Popovici – condamnat alaturi de Nastase in Dosarul “Trofeul calitatii” – a scris o “Viziune 2020-oportunitati de business in tarile consiliului de cooperare al golfului”, despre “Dubai 2020 exceptionalismul pietei imobiliare”, precum si “Modele internationale de vocation ownership si fractional property”.

Un alt detinut a scris despre “importanta motricitatii in viata oamenilor”. De remarcat si titlul “Cresterea chinchilelor”, aflat de asemenea pe lista Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Alti puscariasi au publicat lucrari stiintifice precum “Trovantii, intre mit si realitate”, “Rromii din Strehaia – istorie, prezent si viitor” sau “Concasoare – teorie, proiectare si solutii constructive”.

Condamnat de mai putin de un an in Dosarul “Voluntari”, Miron Mitrea a publicat deja doua lucrari: “Amintiri… Subiective. Moment de istorie imediata” si “Noi nu facem politica! Sindicate 1990-1994”.

1. Sorin Apostu 

Sorin Apostu a fost condamnat in iulie 2014 la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pentru ca a luat mita de la omul de afaceri Calin Mihai Stoia, pentru complicitate la infractiunea de spalare de bani in forma continuata si pentru complicitate la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata.

2. Dan Cristian Diaconescu

Dan Diaconescu a fost condamnat in martie 2015 la 5 ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru doua infractiuni de santaj, si la plata unei sume de 19.377 lei, reprezentand cheltuieli de judecata, lui Ion Mot, primar al comunei aradene Zarand. 

3. Dinel Staicu 

Dinel Staicu, fostul presedinte al Societatii de Investitii Financiare Oltenia, a fost condamnat in iunie 2015 la noua ani de inchisoare de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul deschis de procurorii anticoruptie pentru fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Medias cu peste 11 milioane de euro, potrivit Mediafax

4. Dan Voiculescu 

Dan Voiculescu a fost condamnat, in august 2014, la zece ani de inchisoare de catre judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

5. Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, in unie 2012, la doi ani de inchisoare in Dosarul “Trofeul calitatii”. Decizia a fost luata cu unanimitate de catre completul de 5 judecatori ai Curtii Supreme. In ianuarie 2014, Adrian Nastase a mai primit o condamnare, de 4 ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita in forma continuata si pentru santaj, in dosarul “Bunuri din China (Zambaccian I)”. Dupa contopirea pedepselor din dosarele “Zambaccian” si “Trofeul calitatii”, Nastase a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare. Insa a fost eliberat conditionat pe 21 august 2014, pentru ca “a avut un comportament foarte bun pe perioada detentiei, nefiind sanctionat disciplinar”. 

6. Dan Pasat 

Dan Pasat a fost condamnat definitiv, in decembrie 2013, la 3 ani de inchisoare cu executare, pentru santaj si operatiuni financiare incompatibile cu functia de deputat, potrivit Agerpres. Procurorii DNA au aratat ca Pasat, parlamentar de Giurgiu la data comiterii faptelor, ar fi intimidat, ar fi amenintat si ar fi apelat la acte de violenta, pentru a obtine contracte de achizitii publice pentru firma sa.

7. Gheorghe Cornel Penescu

8. Gheorghe Popescu 

9. Marius Grigore Petcu

10. Sorin Rosca Stanescu 

11. Mihai Stoica

12. Remus Virgil Baciu 

13. Ioan Niculae 

14. Emilian Valentin Francu

15. Corneliu Iacobov

16. Gheorghe Mencinicopschi

17. Zsolt Nagy

18. Gheorghe Copos

19. Ioan Codrut Seres

20. Constantin Nicolescu

21. Catalin Voicu 

22. Antonie Solomon

23. Bogdan Popovici

24. Marius Locic

25. Ioan Niculae

26. George Becali

27. Miron Mitrea

28. Relu Fenechiu

29. Victor Becali

30. Cristian Borcea

31. Ioan Becali

32. Nicolae Mischie

33. Aurelian Necula

34. Ovidiu Maerutiu

35. Aurel Enea

36. Sabin Iliesi

37. Ilie Timoce

38. Andrei Dan Hosu

39. Severus Emanuil Batog

40. Dumitru Girbacea

41. Titi Sgircitu

42. Iulian Franco Petrea

43. Simion Nicolae Closca 

44. Ciubotaru Gabriela

45. Adriana Constantinescu

46. Carmen Mihaela Negoita (coautor)

47. Andrei Marius Staicovici

48. Mihai Tiberiu Vicol

49. Maximilian Ion Balasescu

50. Virgiliu Dragos Oprea

 

Sursa : hotnews