Lista lui Schindler scoasa la vanzare pe e-Bay! Vezi cat costa

Lista lui Oskar Schindler, celebrul document care dateaza din anul 1945, a fost scoasa la licitatie pe site-ul e-Bay, pretul de pornire fiind de trei milioane de dolari, iar organizatorii acesteia sunt convinsi ca vor obtine o suma de aproximativ cinci milioane, noteaza ABC News.

Lista lui Schindler a fost scoasa la vanzare pe e-Bay, proprietarul ei, Gary Zimet, declarand ca are numeroase oferte, insa a refuzat sa dezvaluie numele celor care si-ar dori sa aiba in colectia personala celebrul document.

Zimet a dezvaluit faptul ca a primit lista din partea unui descendent al lui Itzk Stern, contabilul lui Schindler si omul care l-a ajutat pe acesta sa intocmeasca celebra lista care contine numele a 801 barbati, profesia si data nasterii fiecaruia.

Au existat sapte copii ale acestui document celebru dintre care au rezistat peste timp doar patru, una dintre ele fiind expusa la Muzeul Holocaustului din Statele Unite, iar alte doua se afla la Muzeul Yad Vashem din Israel.

Povestea lui Oskar Schindler si a celebrei sale liste a fost ecranizata de regizorul Steven Spielberg, care s-a inspirat din cartea lui Thomas Keneally, filmul “Lista lui Schindler” castigand nu mai putin de 7 Oscaruri.

Sursa foto: adevarul.ro