Lista oficială cu țările pentru care se elimină obligativitatea autoizolării la revenirea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat lista oficială cu toate țările pentru care se elimină obligativitatea carantinei sau autoizolării la domiciliu atunci când cetățenii revin în România din aceste țări, dacă sunt asimptomatici.

Lista cuprinde, deocamdată, 17 țări din Europa, și se va actualiza săptămânal de către Institutul Național pentru Sănătate Publică. Către și dinspre aceste destinații se vor relua și cursele aeriene:

Austria

Bulgaria

Cehia

Cipru

Croația

Confederația Elvețiană

Germania

Grecia

Islanda

Letonia

Liechtenstein

Lituania

Malta

Norvegia

Slovacia

Slovenia

Ungaria

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență intră în vigoare începând cu data de luni 15 iunie 2020, de la ora 00:00.

Lista actualizată cu aceste țări, unde există o răspândire limitată a noului coronavirus, se va publica în fiecare zi de luni, la ora 16:00, de către Institutul Național pentru Sănătate Publică. Astfel, săptămânal ar putea fi introduse țări noi pe această listă sau ar putea fi scoase dintre cele existente, în funcție de evoluția situației epidemiologice din țările respective.

Pe această listă a ţărilor „sigure” se regăsesc acelea care au un coeficient mai mic de cinci cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în medie, în ultimele 14 zile, la un milion de locuitori.