LISTAREA companiei ELECTRICA a inceput luni. Subscrierile au depasit deja un million de actiuni

Oferta publica initiala prin care ELECTRICA scoate la vanzare 51 la suta din actiuni a inceput luni si se va incheia in 25 iunie, pe transa micilor investitori fiind disponibile sapte la suta din actiuni (12,4 milioane de actiuni), in timp ce investitorilor mari de retail le sunt destinate opt la suta (14,1 milioane) din titlurile din operatiune.

Oferta a inceput la preturi cuprinse intre 11 lei/titlu si 13,5 lei/titlu, compania vizand sa atraga minim 435 milioane euro. Fara a fi luate in calcul eventualele discounturi care ar putea fi acordate micilor investitori, valoarea ofertei este cuprinsa intre aproximativ 1,949 miliarde lei (443,3 milioane euro) si 2,392 miliarde lei (544,1 milioane euro).

La ora 9.40 se dadusera deja ordine de cumparare a peste 950.000 de actiuni ELECTRICA, iar zece minute mai tarziu subscrierile depasisera un milion de actiuni, potrivit economica.net.

Citeste si: OFERTA publica initiala pentru ELECTRICA va fi lansata la inceputul saptamanii viitoare

In acest ritm, luni s-ar putea subscrie toate cele zece milioane de actiuni a caror achizitie este garantata, indiferent de cat de mare este cererea (adica fara alocare pro-rata, in functie de gradul se subscriere).

Conform prospectului de emisiune a actiunilor, limita minima de pret pentru listarea ELECTRICA este de minimum 11 lei/actiune, iar maximul de listare se ridica la 13,5 lei/actiune.

Citeste si: ELCEN va fi divizata in vederea FUZIUNII cu RADET

Guvernul a aprobat in sedinta din 11 iunie un proiect de hotarare pentru aprobarea strategiei de privatizare prin oferta publica de majorare a capitalului social prin aport de capital privat al SC Distributie si Furnizare a Energiei Electrice ”ELECTRICA” – SA Bucuresti.

Ulterior adoptarii deciziei in Guvern si acordului de listare al ASF, pana pe 26 iunie va fi derulat un road show care include si Londra, iar data listarii efective va fi in jur de 3 iulie.