LITORAL 2015: Peste 800 de POLITISTI vor actiona in cadrul PROGRAMULUI din acest an

LITORAL 2015. Peste 800 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne vor actiona, incepand din aceasta saptamana, in statiunile de la Marea Neagra, in cadrul programului “Litoral 2015”, avand ca principala misiune siguranta cetateanului.

LITORAL 2015. Potrivit unui comunicat al MAI transmis joi presei, Ministerul Afacerilor Interne va actiona intr-un concept integrat, prin comasarea politistilor, jandarmilor, pompierilor sau politistilor de frontiera, in scopul realizarii unui climat de ordine si siguranta publica in statiunile de la Marea Neagra.

LITORAL 2015. Incepand cu luna iulie, in sprijinul fortelor MAI din judetul Constanta vor fi detasati lunar politisti de la alte unitati teritoriale, din zonele de ordine publica, investigatii criminale si criminalistica, iar in functie de evolutia situatiei operative, dispozitivul de mentinere a ordinii si sigurantei publice poate fi suplimentat, precizeaza sursa citata.

LITORAL 2015. Mentinerea ordinii si sigurantei publice se realizeaza prin constituirea de patrule mixte, cu efective de politie sprijinite de forte ale Jandarmeriei Romane si ale Politiei de Frontiera Romane.

LITORAL 2015. “Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta vor acorda o atentie deosebita misiunilor de cautare si salvare a vietilor omenesti pe mare (misiuni de tip ‘search and rescue’), protectiei obiectivelor aflate in zona de competenta, respectarii normelor privind ordinea si siguranta navigatiei in zona de competenta”, se arata in comunicat.

LITORAL 2015. La nivelul MAI, prin Centrul National de Conducere Integrata al Ministerului Afacerilor Interne vor fi monitorizate si coordonate principalele misiuni ale fortelor de ordine si siguranta publica de pe litoralul Marii Negre.

Sursa foto: rtv.net