LITORALUL ROMANESC: Locurile de cazare in sistem ALL INCLUSIVE s-au TRIPLAT in ultimii doi ani

Serviciile “ALL INCLUSIVE” castiga tot mai mult teren pe litoralul romanesc, numarul locurilor de cazare in hotelurile care au adoptat aceste servicii triplandu-se. In medie, romanii au la dispozitie 2 kg de mancare pe zi, cu sarmalele si placintele in topul preferintelor.

“Daca acum doi ani erau disponibile aproximativ 1.500 de locuri in hotelurile ALL INCLUSIVE de 3 si 4 stele de pe litoralul romanesc, anul acesta numarul s-a triplat”, arata un studiu al agentiei de turism Mareea, citat de Mediafax.

Romanii care merg la hotelurile ALL INCLUSIVE pe litoral sunt, de regula, din categoria celor care obisnuiau sa mearga in anii trecuti in Bulgaria si Grecia.

Citeste si: PROGRAMUL “ZILE GRATUITE DE VACANTA” CONTINUA PE LITORALUL ROMANESC

Datele statistice furnizate de touroperatorii de pe litoral arata ca profilul consumatorilor de servicii ALL INCLUSIVE este reprezentat in proportie de peste 90% de familiile cu copii pana in 12 sau 14 ani.

Romanii care merg la hotelurile ALL INCLUSIVE pe litoral au la dispozitie, in medie, 2 kilograme de mancare pe zi, iar felurile preferate de acestia sunt sarmalutele, frigaruile si placintele dobrogene, potrivit studiului.

“Daca luam in considerare cantitatile de mancare, avem peste 2 kilograme alocate de persoana pentru fiecare masa. Sunt unii romani care depasesc aceasta cantitate, iar daca adaugam si farfuriile pline care raman in urma unora, putem spune ca sunt persoane care consuma, in medie, 3 kilograme de mancare pe zi. Fiind sezonul cald, sucurile si berea la draft sunt foarte cautate”, a declarat Georgeta Bari, directorul complexului hotelier Mercur Minerva – family club 3* din statiunea Mamaia, operat de Mareea.

Citeste si: STATIUNILE DIN SUDUL LITORALULUI, REUNITE SUB UN SINGUR BRAND

Mareea este infiintata in 1998, avand o retea proprie de vanzare de 17 agentii. Firma a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 70 de milioane de lei, fata de 62 milioane de lei in 2012.

Sursa foto: dailybusiness.ro