LIVE TEXT Finala Ligii Campionilor / Borussia Dortmund – Bayern Munchen 1-2 (0-0)! BAYERN ESTE NOUA CAMPIOANA A EUROPEI

UPDATE: Este momentul ca fotbalistii si staff-ul tehnic al celor de la Bayern Munchen sa primeasca medaliile de campioni si trofeul Ligii Campionilor!

UPDATE: Antrenorul Jurgen Klopp este consolat de cancelarul german Angela Merkel!

UPDATE: In aceste momente jucatorii Borussiei Dortmund isi ridica medaliile de vicecampioni din mana lui Michel Platini!

UPDATE: SUPERCUPA EUROPEI VA FI UN VERITABIL PRILEJ DE REVANSA AL BAVAREZILOR IN FATA CELOR DE LA CHELSEA PENTRU FINALA LIGII CAMPIONILOR DIN SEZONUL PRECEDENT!

UPDATE: IMAGINI INCREDIBILE CU SUPORTERII SI JUCATORII BORUSSIEI DORTMUND! ATITUDINE SUPERBA A SUPORTERILOR GALBEN – NEGRILOR!

UPDATE: BAYERN MUNCHEN SI-A TRECUT IN PALMARES AL 5-LEA TROFEU AL LIGII CAMPIONILOR!

UPDATE: JUPP HEYNCKES ESTE CEL DE-AL PATRULEA ANTRENOR CARE REUSESTE SA CASTIGE TROFEUL LIGII CAMPIONILOR CU DOUA ECHIPE DIFERITE! CEILALTI TREI SUNT: ERNST HAPPEL, JOSE MOURINHO SI OTTMAR HITZFELD!

UPDATE: BAYERN MUNCHEN ESTE PRIMA ECHIPA GERMANA CARE REUSESTE SA CASTIGE TRIPLA CAMPIONAT, CUPA SI LIGA CAMPIONILOR IN ACELASI SEZON!

UPDATE: 90+3: Final de meci! Bayern Munchen se impune cu 2-1 in fata Borussiei Dortmund si devine noua regina a Europei!

UPDATE: ’90+2: Mandzukic ii lasa locul in teren lui Mario Gomez!

UPDATE :’90: Schimbari pe banda rulanta in ultimul minut de joc: Ribery iese si intra Luis Gustavo! Iese Bender intra Sahin! Iese si Blaszczykowski si intra Schieber!

UPDATE :’89: Arjen Robben inscrie dupa serviciul impecabil al lui Ribery! Omul care o ingropa anul trecut pe Bayern in finala cu Chelsea poate deveni noul erou al bavarezilor!

UPDATE :’89: GOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLL BAYERN!

UPDATE :’ 87: Parada incredibila a lui Weidenfeller la sutul lui Schweinsteiger!

UPDATE: ’79: Gest urat facut de Lewandowski, polonezul il calca pe Boateng, insa Rizzoli isi continua prestatia penibila din aceasta seara si nu acorda nici macar un cartonas galben!

UPDATE :’76: Sut exceptional expediat de Alaba si parada pe masura reusita de Weidenfeller!

UPDATE:’74: Pe parcursul unui singur minut Lewandowski (Borussia) si Muller (Bayern) sunt surprinsi in ofsaid!

UPDATE: ’73: Grosskreutz si Ribery primesc cate un cartonas galben!

UPDATE:’72: Ocazie URIASA a lui Muller!!!!!!!! Neven Subotic evita INCREDIBIL golul!!!!!

UPDATE:’70: Contraatac rapid al galben-negrilor, insa Hummels iroseste o ocazie buna!

UPDATE:’69: Gundogan transforma lovitura de pedeapsa si scorul este, din nou, egal! Rizzoli trebuia sa il elimine pe Dante, brazilianul avand deja un cartonas galben! Gundogan este la prima reusita in aceasta competitie!

UPDATE: ’68: GOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLL BORUSSIA!

UPDATE: ’67: Interventie neregulamentara a lui Dante, si Rizzoli acorda 11 metri pentru Borussia!

UPDATE: Golul marcat de Mandzukic este cel de-al 300-lea gol reusit de Bayern Munchen in Liga Campionilor!

UPDATE:’ 61: Ribery patrunde bine ii trimite balonul lui Robben, olandezul trece de Weidenfeller si ii centreaza ideal lui Madzukic care inscrie simplu in poarta goala!

UPDATE: ’60: GOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL BAYERN!

UPDATE: ’55: Cele doua formatii se inchid foarte bine in aceste momente, semn ca atat Klopp, cat si Heynckes s-au “citit” reciproc!

UPDATE: ’50: Primele cinci minute ale mitanului secund sunt destul de linistite, niciuna dintre formatii neavand vreo ocazie de poarta!

UPDATE:’46: A inceput repriza secunda!

UPDATE: Sub privirile atente ale cancelarului Angela Merkel si ale premierului britanic James Cameron cele doua formatii au oferit un spectacol bun! Fara indoiala primele 45 de minute au demonstrat ca aceasta seara poate apartine celor doi portari! Neuer si Weidenffeler au avut, rand pe rand, cateva interventii foarte bune! Paradele celor doi au facut ca tabela de marcaj sa ramana, deocamdata, neschimbata!

UPDATE: ’45: Prima repriza se incheie cu scorul de 0-0!

UPDATE: ’43: Robben rateaza cea mai mare ocazie de gol de pana acum! Weidenfeller respinge cu obrazul!!!!

UPDATE:’36: Ocazie de 1 la 1 pentru Lewandowski, insa Neuer are o seara incredibila!

UPDATE: ’34: Lovitura libera pentru Bayern, insa Schweinsteiger executa foarte slab!

UPDATE: ’30: Ocazie foarte mare pentru Bayern! Robben a incercat sa-l lobeze pe Weidenfeller insa goalkeeper-ul Borussiei respinge!

UPDATE: ’29: Brazilianul Dante (Bayern) vede primul cartonas galben al acestei finale!

UPDATE:’27: Mandzukic este blocat de Weidenfeller, la faza imediat urmatoare nici Martinez nu se descurca foarte bine!

UPDATE: ’26: Ribery ii aplica un cot in figura lui Lewandowski insa centralul Rizzoli nu acorda niciun cartonas!

UPDATE: ’21: Sven Bender suteaza slab si Neuer retine fara probleme!

UPDATE: ’19: Marco Reus trece de un adversar si apoi suteaza, insa Neuer boxeaza balonul!

UPDATE: ’17: Centrarea lui Martinez este retinuta de Weidenfeller!

UPDATE: ’15: Sut din apropiere expediat de Blaszczykowski, respinge Neuer!

UPDATE: ’14: Sut expediat de Lewandowski respinge in corner Neuer!

UPDATE:’10: Blaszczykowski trimite un sut peste poarta aparata de Neuer!

UPDATE: ‘7: Primele cinci minute apartin galben-negrilor de la Dortmund!

UPDATE: ‘3: Prima lovitura de colt apartine Borussiei!

UPDATE: 21.45: Capitanii Weidenfeller si Lahm au participat la obisnuita tragere la sorti a terenului! Nicola Rizzoli da startul acestei finale! Prima minge este a celor de la Bayern!

UPDATE: 21.43: Coregrafie superba realizata de suporterii bavarezilor!

UPDATE: 21.40: Lars Ricken si Paul Breitner, doua nume cu greutate din istoria celor doua formatii si-au strans mana la mijlocul terenului!

UPDATE: 21.39: A inceput festivitatea de deschidere a finalei! 2 artisti intruchipand cavaleri teutoni se dueleaza in cercul de la centrul terenului!

UPDATE: 21.38: Marele absent al acestei finale este fotbalistul Borussiei Dortmund, Mario Gotze. Acesta s-a accidentat in “dubla” cu Real Madrid si nu poate evolua pe Wembley. Dupa finala, Gotze va deveni jucatorul lui Bayern Munchen care a platit in schimbul sau 37 de milioane de euro fiind al 13-lea fotbalist care va aveolua pentru ambele echipe!

UPDATE: 21.35: In semifinale cele doua grupari din 1.Bundesliga au eliminat granzii fotbalului spaniol, FC Barcelona si Real Madrid!

UPDATE: 21.32: Borussia Dortmund a mai fost o singura data in finala Ligii Campionilor! In sezonul 1996-1997, atunci cand in faza grupelor se intalnea cu Steaua Bucuresti, galben-negrii au ajuns in finala si s-au impus la Munchen, in fata italienilor de la Juventus Torino cu 3-1!

UPDATE: 21.29: Bayern Munchen se afla pentru a 10-a oara in finala celei mai importante competitii europene intercluburi. Are 4 trofee in palmares, dar si cinci finale pierdute, ultima anul trecut in fata englezilor de la Chelsea Londra, dupa loviturile de departajare.

UPDATE: 21.19: Brigada care va conduce aceasta finala este italiana. Nicola Rizzoli este cel mai important om “in negru” din aceasta seara. Are 42 de ani si in viata de zi cu zi este arhitect.

UPDATE: 21.12: Acesta va fi al 5-lea duel dintre cele doua rivale in acest sezon. Bayern Munchen a castigat intalnirile din Cupa Germaniei si Supercupa, in timp ce in campionat atat in tur, cat si in retur, scorul a fost egal, 1-1.

UPDATE: 21.07: Cele doua formatii au iesit la obisnuitele miscari de incalzire dinaintea partidei!

UPDATE: 21.05: Bayern Munchen are in palmares patru trofee ale Ligii (1974, 1975, 1976, 2001), Borussia Dortmund unul singur (1997).

UPDATE: 21.00: La Londra vremea este calda, termometrele indicand 14 grade Celsius

UPDATE: 20.55: S-au anuntat echipele de start:

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Jummels, Subotici, Schmelzer – Bender, Gundogan – Blaszczykowski, Reus, Grosskreutz – Lewandowski. Antrenor: Jurgen Klopp

Rezerve: Langerak, Kirch, Santana,Kehl, Leitner, Sahin, Schieber

Bayern Munchen: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – J. Martinez, Schweinsteiger – Robben, Muller, Ribery – Mandzukic. Antrenor: Jupp Heynckes

Rezerve: Starke, Van Buyten, Shaqiri, Luiz Gustavo, Tymosciuk, Pizarro, Gomez

In scurt timp va incepe finala Ligii Campionilor! Borussia Dortmund – Bayern Munchen, prima finala suta la suta germana din istoria competitiei!

Un duel pe care il vor urmari de la fata locului aproximativ 85 de mii de suporteri germani! Meciul suporterilor a inceput deja pe strazile capitalei londoneze! Un bilet la finala a ajuns sa se comercializeze, pe piata neagra, si cu 10.000 de euro! Ramaneti pe site-ul MONDO NEWS! Live Text incepand cu ora 21.45!