Legia – Steaua 2-2 / STEAUA Bucuresti s-a calificat in grupele Ligii Campionilor

Dumitru Dragomir, presedintele LPF: S-a vazut diferenta dintre campionatul nostru si cel al Poloniei. Steaua tine steagul sus în Europa pentru Romania. Am stat numai cu pastile, tot meciul am stat in tensiune, pentru ca 2-0 e cel mai periculos scor. Daca Filip da pasa in minutul 92, atunci aveam 3-1 si se termina meciul. Steaua se va descurca in grupele Ligii Campionilor, dar nu trebuie sa renunte la Bourceanu. Eu i-as aduce pe Sinmartean si pe Marc de la Ceahlăul, in rest nu mai au nevoie de nimeni.

Laurentiu Reghecampf, antrenor Steaua: Sunt foarte fericit, ne bucuram in seara asta si pe urma vom pregati urmatorul pas. Chiriches si Pintilii ne-au lipsit, insa eu vreau sa felicit toata echipa, si, in primul rand pe patronul echipei care a cladit aceasta echipa, iar eu dedic aceasta victorie sotiei mele si copiilor mei. Nu stiu daca il pierdem si pe Bourceanu, dar nu este timpul si momentul sa discutam despre asta.

Alex Bourceanu, capitan Steaua: Nu vreau sa plec de la Steaua, vreau sa joc in grupe. Nu mi se potriveste campionatul italian este prea tacticizat. Am avut un inceput foarte bine, apoi ne-am retras instinctiv si am reusit sa conservam rezultatul. A fost o saptamana stresanta pentru ca ne gandeam numai la acest meci. Am sperat sa ne calificam.

Mihai Stoica, managerul general Steaua: Steaua a demonstrat ca are valoare, spirit de lupta. Filip a jucat foarte bine. Este o calificare pe deplin meritata. Am avut cel mai mare ghinion la tragerea la sorti. Legia este o echipa foarte buna, dar noi am fost mai buni. Politica noastra de transferuri, care nu s-a incheiat, a fost criticata dar a dat roade. Piovaccari ne ajuta foarte mult, este un jucator exceptional care ne ajuta foarte mult. Vom rezolva probleme, chiar si fara Chiriches. Eu in grupe imi doresc pe Manchester United si paris Saint Germain.

Nicolae Stanciu, mijlocas Steaua: “Ma bucur enorm ca ne-am calificat! Nu credeam ca voi ajunge atat de tanar in grupele Ligii Campionilor, insa cred ca am facut-o meritat! Absentele lui Chiriches si Pintilii au contat dar cei care i-au inlocuit au facut fata cu brio. Nu stiu cum va sarbatori, deocamdata ne intoarcem la Bucuresti si apoi vom vedea”.

Min.90+4: Greseala uriasa a Stelei si polonezii egaleaza, 2-2, dar nu mai conteaza pentru ca Proenca fluiera finalul si ros-albastrii se califica pentru a saptea oara in grupele Ligii Campionilor.

Min.90+1: Iancu vede un cartonas galben

De la margine s-au aratat patru minute suplimentare.

Min.90: Actiune a lui Filip care rateaza o sansa uriasa pentru Steaua. Acesta a tras pe langa poarta in loc sa ii paseze lui Popa care era liber in fata portii parasite de Kuciak

Min.89: Iese de pe teren Piovaccari si intra Iancu

Min.88: Stelisti au “inghetat” jocul. Elevii lui Reghecampf joaca la trecerea timpului

Min.87: Lovitura libera executata de Cristea este respinsa in corner de Kuciak.

Min.85: Kuciak il faulteaza pe Piovaccari si vede cartonasul galben

Min.82: Partida s-a transformat intr-o lupta surda pentru balon, niciuna dintre cele doua echipe neavand putere si clarviziune de a-si depasi adversarul.

Min.80: Cartonas galben pentru Rezizniczak

Min.79: Iese Saganowski si intra Mikita. Polonezii si-au epuizat toate schimbarile

Min.77: Piovaccari obtine o noua lovitura de la colt pentru Steaua. Executa Cristea dar respinge Dossa jr

Min.75: Iese Furman de la Legia in locul sau intra Zyro

Min.74: Actiune buna a lui Filip, sutul acestuia fiind respins in corner de Kuciak

Min.73: Sut slab al lui Tatu, Kuciak retine fara probleme.

Min.72: Tanase este scos cu targa de pe teren, acuzand probleme musculare, in locul sau fiind trimis Tatu.

Min.71: Latovlevici pierde un balon, apoi devierea lui Dossa Jr. il gaseste in ofsaid pe Saganowski.

Min.67: Greseli pe banda rulanta facute de jucatorii nostri.

Min.64: Lovitura de cap a lui Szukala este retinuta de Kuciak

Min.63: Schimbare la Legia: Intra Ojamaa in locul lui Kucharczyk

Min.60: Bourceanu il faulteaza pe acelasi Kosecki si primeste, meritat, cartonasul galben.

Min.59: Reghecampf efectueaza prima schimbare la Steaua: iese Nicolae Stanciu si intra Adrian Cristea

Min.57: Greseli impardonabile ale fotbalistilor Stelei care dau mingea adversarilor, insa acesti nu reusesc sa profite

Min.55: Georgievski intercepteaza un balon in jumatatea Stelei si se duce pana in marginea careului advers insa nu mai are putere sa traga la poarta.

Min.50: Corner pentru Legia, dupa o incursiune periculoasa a lui Kosecki.

Min.47: Stanciu incaseaza un cartonas galben dupa un gest prostesc. Mijlocasul Stelei loveste balonul incercand sa intarzie executarea unei lovituri libere a gazdelor.

Min.46: A inceput repriza a doua. Gazdele au posesia balonului

Min.45+1: Pauza la Varsovia. Steaua conduce dupa primele 45 de minute cu 2-1. 

Min.45: Ocazie mare pentru Steaua. Tanase patrunde in careul advers, intoarce un adversar dar sutul sau trimite balonul peste poarta aparata de Kuciak. 1 minut suplimentar s-a aratat de la margine.

Min.44: Contraatac rapid al Stelei ramas fara rezultat

Min.43: Sutul lui Furman este respins de Tatarusanu in corner

Min.41: Lovitura libera pentru Legia dupa un hent facut de Bourceanu. 

Min.39: Stanciu incerca sa suteze din intoarcere, insa mingea se duce in inaltul peluzei din spatele portii poloneze.

Min.38: Jucatorii Stelei nu se inteleg intre ei si irosesc un atac promitator.

Min.37: Marek Saganowski comite hent si atacul Legiei se incheie fara rezultat

Min.34: Tentativa de atac a Stelei este oprita de un fundas advers

Min.33: Georgievski vede cartonasul galben dupa un fault asupra lui Kosecki

Min.32: Steaua s-a retras inexplicabil in aparare, insa polonezii nu reusesc sa gaseasca o bresa in defensiva ros-albastrilor.

Min.29: Sutul lui Filip se duce departe de cadrul portii aparate de Tatarusanu

Min.27: GOL Legia: Wawrzyniak centreaza perfect pentru Radovic care inscrie, cu capul, de langa Latovlevici si reduce din diferenta.

Min.24: Cornerul, executat de Bourceanu, ramane fara rezultat, polonezii respingand cu usurinta mingea

Min.23: Sutul lui Tanase este respins in corner de Kuciak

Min.21: Piovaccari trage in peluza 

Min.20: Polonezii trimit mingea in poarta Stelei, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid la Kosecki

Min.18: Cartonas galben pentru Filip dupa interventia asupra lui Kosecki

Min.17: Lovitura de cap a lui Rzezniczak peste poarta lui Tatarusanu.

Min.16: Legia si-a trecut deja in cont trei lovituri de la coltul terenului

In ultimele minute polonezii au o posesie mai buna dar nu se pot apropia periculos de poarta aparata de Tatarusanu!

Min.9: GOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Steaua! Piovaccari trece de un adversar si apoi trimite minge in plasa pe sub Kuciak

Min.7: GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Steaua! Nicolae Stanciu pivoteaza in careul advers si il invinge pe Kuciak cu un sut la coltul lung

Min.4: Tanase a fost surprins in ofsaid.

Min.2: Lucian Filip acuza o accidentare si este cazut undeva la mijlocul terenului. 

A inceput meciul de pe arena “Wojska Polskiego” din Varsovia. Prima minge apartine stelistilor. 

UPDATE: 21.43: O coregrafie ironica afisata de ultrasii Legiei, care reprezinta o inima in care este scris UEFA. Galeria polonezilor realiza un spectacol fabulos si cu ajutorul numeroaselor materiale pirotehnice.

UPDATE: 21.42: In cateva momente va incepe meciul de la Varsovia dintre Legia si Steaua, cele doua campioane en-titre din Polonia si Romania, cele doua foste echipe ale armatelor din aceste doua tari.

UPDATE: 21.13: 24 de mii de polonezi au populat deja tribunele arenei “Wojska Polskiego”. Inca nu este cunoscut numarul suporterilor stelisti care vor asista la acest meci.

UPDATE: 20.58: Iata cum au cotat casele de pariuri meciul dintre Legia si Steaua:

UPDATE: 20.56: Ultrasii polonezi au acoperit cu un steag urias peluza care a fost inchisa dupa judecata Comisiei de Disciplina a UEFA.

Foto: gsp.ro

UPDATE: 20.53: Steaua Bucuresti nu s-a mai calificat in grupele Ligii Campionilor din sezonul 2008-09, iar Legia Varsovia din 1995-96.

UPDATE: 20.48: Steaua Bucuresti nu va avea niciun fundas central pe banca de rezerve. Iata care sunt rezervele ros-albastrilor in aceasta seara: Nita, Prepelita, Cristea, Parvulescu, Radut, Tatu si Iancu.

UPDATE: 20.46: Marius Lacatus, fost jucator, antrenor si presedinte la Steaua Bucuresti: “Legia Varsovia va face un joc de asteptare si va incerca sa profite de spatiile mai mari din defensiva Stelei”.

UPDATE: 20.40: La Varsovia se inregistreaza o temperatura de 20 de grade Celsius.

UPDATE: 20.35: Stelistii se afla la un meci de grupele Ligii Campionilor, dar si la 90 sau 120 de minute distanta de un bonus financiar consistent: cate 100 de mii de euro vor primi fotbalistii antrenati de Laurentiu Reghecampf, in timp ce tehnicianul va avea o prima uriasa: 500 de mii de euro. De cealalta parte, jucatorii Legiei vor avea o prima totala de 2 milioane de euro, prima record in istoria fotbalului romanesc.

UPDATE: 20.33: Conform corespondentilor publicatiilor sportive la Varsovia, Vlad Chiriches nu se va afla nici macar pe banca de rezerve.

UPDATE: 20.25: S-au anuntat echipele de start:

LEGIA: Kuciak – Bereszynski, Rzezniczak, Doss Jr, Wawrzyniak – Furman, Vrdoljak – Kucharczyk, Radovic, Kosecki – Saganowski. Antrenor: Jan Urban
STEAUA: Tatarusanu – Georgievski, Szukala, Gardos, Latovlevici – Bourceanu, Filip – Adi Popa, Stanciu, Tanase – Piovaccari. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Legia Varsovia si Steaua Bucuresti se vor intalni, cu incepere de la ora 21.45, in returul play-off-ului Ligii Campionilor, un meci capital pentru campioana din Romania care forteaza a saptea calificare in grupele celei mai importante competitii intercluburi de pe Batranul continent.

Steaua Bucuresti va juca pe arena “Wojska Polskiego” fara doi dintre cei mai importanti oameni ai sai, Vlad Chiriches si Mihai Pintilii, primul urmand sa plece maine spre Londra pentru a parafa contractul cu Tottenham Hotspur, in timp ce al doilea este suspendat. In aceaste conditii, Laurentiu Reghecampf ii va trimite in teren pe Florin Gardos si pe Filip.

LEGIA VARSOVIA – STEAUA BUCURESTI (in tur: 1-1 / Kosecki 53 / Piovaccari 34), formatii probabile:

LEGIA VARSOVIA: Kuciak – Rzeźniczak, Jodłowiec, Dossa Júnior, Wawrzyniak – Vrdoljak, Furman – Kucharczyk, Radović, Kosecki – Saganowski. Antrenor: Jan Urban

STEAUA BUCURESTI: Tatarusanu – Georgievski, Szukala, Gardos, Latovlevici – Bourceanu, Filip – Adi Popa, Stanciu, Tanase – Piovaccari. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

ARBITRU: Pedro Proenca; Asistenti: Tiago Trigo si Bertino Miranda; Asistenti aditionali: Joao Capela si Hugo Miguel. Rezerva: Rui Tavares. Delegat UEFA: Jacques Antenen (Elvetia). Observator UEFA pentru arbitri: Murat Ilgaz (Turcia)

STADION: “Wojska Polskiego” (Varsovia)

Meciul dintre Legia si Steaua  va incepe de la ora 21.45 si va fi transmis, in direct, de trei posturi de televiziune: TVR 1, Dolce Sport si Digi Sport, si va putea fi urmarit, in format LIVE TEXT si pe MONDO NEWS.

Sursa foto: libertatea.ro