STEAUA – FC LUZERN 0-1 / Campioana Romaniei pierde al doilea meci amical in aceasta iarna

FINAL. Steaua pierde al doilea amical al iernii. Campioana Romaniei a inregistrat pana acum doua infrangeri, 0-1 cu FC Luzern si 1-5 cu FC Nurnberg, si o remiza, 0-0, cu Werder Bremen.

Min. 90: FC Luzern beneficiaza de o lovitura libera periculoasa, de la 20 metri, pozitie centrala. Gygax a executat in bratele lui Nita.

Min. 86. : Cel mai cunoscut jucator al elvetienilor de la FC Luzern, Gygax, deschide scorul cu un sut in diagonala, la coltul lung. NIta atinge balonul, dar nu poate salva golul. 

Min. 81: Neintelegerile stelistilor continua si in ofensiva, nu doar in defensiva. Gradinaru respinge o minge centrata de Iancu, care se indrepta spre Varela.

Min. 77: Gradinaru cade in careu dupa un duel cu un adversar si cere penalty. Arbitrul nu acorda insa lovitura de pedeapsa, considerand ca stelistul a simulat.

Min. 73: Mihai Radut primeste cartonasul galben dupa un fault din spate asupra unui adversar.

Min. 68: Este jumatatea reprizei secunde si Steaua nu a reusit sa isi creeze inca nicio ocazie de gol in partea secunda.

min. 65: Nita are un reflex de zile mari la un sut din doar 5 metri al unui adversar si salveaza Steaua de la primirea primului gol.

min. 63: Nita si Aldea nu se inteleg si elvetienii sunt aproape de gol. Varela a reusit insa sa isi salveze colegii si a protejat bine balonul care era urmarit de un jucator al celor de la Luzern.

min. 60: Elvetienii beneficiaza de o lovitura libera de pe partea dreapta, iar in urma centrarii defensiva Stelei da inca o data dovada ca nu se concentreaza, respingand greu balonul, dupa o balbaiala generala.

Min. 55: Jocul nu se ridica la nivelul celui din prima repriza, care oricum nu stralucise. Se joaca haotic, cu baloane aruncate in ofensiva fara o tinta precisa.

Min. 50: Ambele echipe au schimbat “11”-le cu care au inceput partida. Din acest motiv, startul partii secunde este marcat de multe nesincronizari in cele doua tabere.

Min. 46: A inceput repriza a doua. Laurentiu Reghecampf a schimbat din nou garnitura la pauza, la fel ca si in precedentele doua partide amicale, cu FC Nurnberg si Werder Bremen. Steaua in partea secunda: Nita – G. Matei, Aldea, Varela, Parvulescu – Neagu, Radut – Gradinaru, G. Iancu, Tarnovan – Kapetanos

PAUZA

Min. 45. Cea mai importanta faza a primei reprize se intampla chiar in ultimul minut al primei parti. Tatarusanu are un reflex senzational si salveaza o minge pe care scria gol dupa un sut din interiorul careului.

Min. 43: Steaua face prima schimbare. Nicusor Stanciu ii lasa locului tanarului Valceanu.

Min. 40: Steaua incearca sa strapunga decisiv defensiva elvetienilor, dar aparatorii celor de la Luzern stau foarte bine pe pozitii si nu fac erori decisive.

Min. 36: Hyka trage puternic de la 16 metri, putin pe langa poarta lui Tatarusanu.

Min.32: Ambele echipe beneficiaza de cate un corner. Cele doua lovituri de la colt au ramas fara rezultat pe tabela de marcaj.

Min. 28: Claudiu Keseru a avut si el o sansa buna de a marca. Atacantul a reluat putin pe langa poarta, din cadere, de la marginea careului mic, o centrare venita de la Adi Popa.

Min. 25: Andrei Prepelita apare foarte bine la bara a doua la o centrare trimisa in careu de Bourceanu. Stelistul trece insa putin pe langa minge si rateaza deschiderea scorului.

Min. 23: Cele doua echipe par ca vor sa se intreaca la capitolul pase gresite si erori in defensiva.

Min. 18: Defensiva Stelei da primele semne de neintelegere. Doua faze consecutive de atac ale elvetienilor au fost tratate superficial de stelisti, care au scapat din fericire fara gol primit.

Min. 15: Keseru executa bine o lovitura libera de la 25 de metri, dar mingea trece putin pe langa poarta.

Min. 12: Elvetienii incep sa fie tot mai periculosi in atac, insa pana acum defensiva Stelei isi face datoria.

Min. 8: Elvetienii au avut prima lovitura de colt a meciului.

Min. 4: Steaua domina jocul, insa nu reuseste sa aiba ocazii periculoase.

Min. 2: Partida se disputa cu balonul oficial al Campionatului Mondial din Brazilia.

Min.1: A inceput partida !

UPDATE: Echipa de start a Stelei: Tatarusanu – Georgievski, Rapa, Pintilii, Latovlevici – Bourceanu, Prepelita – Popa, Stanciu, Chipciu – Keseru.

UPDATE: Lukas Szukala si Florin Gardos, doi dintre fundasii centrali ai campioanei Romaniei, vor absenta azi, nefiind nici macar rezerve. 

UPDATE: Ciprian Tatarusanu, care a acuzat o accidenare la ultimul meci amical al Stelei, s-a refacut si va juca din primul minut al acestui meci. Titular este si Claudiu Keseru, atacantul venit in aceasta iarna la Steaua fiind doar rezerva la meciul cu Werder Bremen, dupa ce Nurnberg jucase din primul minut.

Steaua Bucuresti va juca astazi, cu incepere de la ora 19:00, cu FC Luzern, din Elvetia, cea de-a treia partida amicala din stagiul de pregatire pe care campioana Romaniei il sustine in Spania, la Marbella.

Steaua intalneste FC Luzern in cel de-al treilea amical al iernii, dupa infrangerea, 1-5, cu FC Nurnberg si remiza, 0-0, cu Werder Bremen.

FC Luzern, locul 2 in campionatul Elvetiei, la doar un punct in spatele celor de la FC Basel, pare o adversara abordabila pentru campioana Romaniei care poate bifa astazi primul succes al celui dintai stagiu de pregatire al iernii, chiar daca Laurentiu Reghecampf, tehnicianul ros-albastrilor, a anuntat ca nu pune pret pe rezultatele din aceasta perioada.

 Inaintea meciului din aceasta seara fotbalistii Stelei au renuntat la o sedinta de pregatire, Reghecampf trimitandu-si jucatorii la piscina, pentru a se relaxa dupa o perioada grea de antrenamente intense.

Sursa foto: sport.ro