LIVE VIDEO RUSIA: PARADA MILITARA pentru marcarea a 70 de ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial

RUSIA. PARADA MILITARA cu ocazia marcarii a 70 de ani de la sfarsitul celui de-Al DOILEA RAZBOI MONDIAL a inceput, sambata dimineata, in PIATA ROSIE din MOSCOVA, in prezenta a circa 20 de lideri straini, majoritatea din tari emergente, informeaza AFP.

Printre invitatii straini se remarca presedintii chinez XI JINPING, indian Pranab Mukherjee, egiptean Abdel Fattah al-Sissi si cubanez RAUL CASTRO, precum si secretarul general al ONU BAN KI-MOON.

Cei prezenti la PARADA MILITARA de la MOSCOVA pot vedea noul tanc Armata T-14 prezentat ca cel mai puternic din lume de catre constructorul sau, rachete balistice intercontinentale cu o greutate de peste 50 de tone fiecare si pe cei 16.000 de soldati participanti la defilare.

Sambata seara, sunt prevazute concerte si focuri de artificii in mai multe zone ale capitalei ruse. Festivitatile de la MOSCOVA au loc intr-un context diplomatic tensionat intre Rusia si Occident. Putinii responsabili europeni aflati sambata in capitala rusa nu asista la parada, asa cum este cazul sefului diplomatiei franceze Laurent Fabius.

Duminica, a doua zi dupa ceremoniile din capitala rusa, cancelarul german ANGELA MERKEL va veni la MOSCOVA pentru convorbiri cu presedintele rus VLADIMIR PUTIN.

Sursa foto si video: ria.ru, youtube.com