Livia Stanciu, candidata la un nou mandat la conducerea ICCJ, va fi audiata luni la CSM

Livia Stanciu, actualul presedinte al  Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), care va candida pentru un nou mandat la sefia ICCJ, va fi audiata luni de Sectia de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), informeaza rtv.net.

Conform calendarului stabilit de CSM, marti vor fi intervievati judecatorii Nela Petrisor, Rodica Aida Popa si Iulia Cristian Tarcea, care si-au depus candidaturile pentru cele doua functii de vicepresedinte la ICCJ. Tot la aceasta data va fi audiata si Lavinia Curelea, candidat la sefia Sectiei I Civile a ICCJ.

Livia Stanciu, presedintele ICCJ, isi propune, in proiectul de management pentru un nou mandat la conducerea ICCJ, continuarea masurilor organizatorice in scopul accelerarii solutionarii cauzelor de coruptie la nivel inalt.

In acest sens, initiativa Liviei Stanciu vizeaza atat Sectia penala, cat si Completele de cinci judecatori ale Instantei Supreme, precum si luarea de noi masuri organizatorice in contextul punerii in aplicare a noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala.

Sursa foto: luju.ro