LIVIA STANCIU, presedinte ICCJ, santajata de un om de afaceri din GALATI. DNA efectueaza PERCHEZITII – UPDATE

DOSARUL ''GALA BUTE'': TUDOR BREAZU ramane in AREST

Procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) efectueaza, luni, perchezitii la persoane banuite ca ar fi santajat-o pe LIVIA STANCIU, presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Persoana care ar fi santajat-o pe LIVIA STANCIU este o femeie, potrivit unor informatii pe surse citate de B1 tv. Livia Stanciu este din Galati, iar persoana care a santajat-o ar avea legatura cu sotul acesteia, care a fost avocat in Baroul Tulcea. 

Sursele citate sustin ca femeia i-ar fi cerut Liviei Stanciu banii pe care ii datora sotul sau, decedat in urma cu 3 ani. 

”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savârsirea unei infractiuni de santaj, persoana vatamata fiind presedintele unei instante judecatoresti din Capitala.

In cursul zilei de 09 iunie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 3 locatii situate in municipiul Galati, din care una este punctul de lucru al unui agent economic”, SE arata INTR-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie. 

Citeste si: ZECI de angajati OMNIASIG sunt URMARITI PENAL dupa ce au FALSIFICAT polite de asigurare

Procurorii anticoruptie efectueaza, luni, perchezitii in trei locatii din municipiul Galati, fiind vizate persoane suspectate ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), potrivit unor surse din DNA, citate de Mediafax si Agerpres.

Femeia care a santajat-o pe sefa Inaltei Curti cerea 20.000 de euro. Ea va fi adusa la DNA. 

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei, precizeaza DNA.

Surse judiciare citate de Mediafax si Agerpres au declarat ca persoana care a fost santajata este Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Potrivit surselor citate, judecatoarea Livia Stanciu a sesizat la DNA faptul ca a fost santajata.